x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mie imi place de Elena Udrea

Mie imi place de Elena Udrea

de Gabriela Vranceanu Firea    |    24 Feb 2006   •   00:00
Mie imi place de Elena Udrea

Dar ce face doamna Elena Udrea poate ca mai putin conteaza. Ce nu face insa Partidul Democrat, transforma acest partid intr-o papusa in mainile ei. Daca nu reactioneaza la atacurile fata de liberali, inseamna ca democratilor le convine de minune aceasta situatie, ba chiar se regasesc in discursul fostei sefe a Cancelariei Prezidentiale.

Sincer, nu ma numar printre cei care, din principiu, au un dinte impotriva fostului consilier prezidential, doamna Elena Gabriela Udrea. Pentru ca arata bine si a nimerit bine, cu un sot intelegator si plin de bani, cu un fost sef ditamai presedintele tarii, care o complimenta ori de cate ori ii venea la socoteala. Asa sunt unii dintre noi: mai inzestrati si de natura si de conjunctura.

Plecarea sa de la Presedintie a insemnat nu doar o pata mai putin la Palatul Cotroceni, de culoare fireste, ci si incercarea ei de a se victimiza. Ca a picat in morisca presei, ca de la prostia spusa in emisiunea lui Robert Turcescu nu i s-a mai dat nici o sansa, ca lumea se opreste la exterior si nu-si mai bate capul cu interiorul ei, ca domnul Cocos a facut doar afaceri curate si doar intamplator cu Primaria Generala, pe cand actualul sef al statului era primar al Bucurestiului, si ca nici nu castiga chiar asa mult, ca sunt niste oameni demni si respectabili, dar opinia publica are o perceptie eronata din cauza presei. A unei anumite parti a presei, care o denigreaza pe doamna Udrea, doar pentru a-l critica, de fapt, pe presedintele tarii.

Ultima isprava a doamnei Udrea i-ar putea incheia cariera politica, daca am trai intr-o tara civilizata. Dar nu am nici o nadejde ca asa va fi. Partidul Democrat isi apara noua achizitie, ba pare chiar foarte incantat ca doamna Udrea este purtatorul de imagine si de mesaj, mai ales. Desi simplu membru, nimeni in partid nu are curajul sa o contrazica pe fosta consiliera prezidentiala pentru ca, nu-i asa, ea a pastrat o relatie foarte frumoasa cu presedintele tarii si cu fostii ei colaboratori de la Palatul Cotroceni. Deci, se afla sub o inalta protectie, chiar si in afara portilor palatului.

Dupa intrebarile pe care si le-a pus in emisiunea domnului Ion Cristoiu, de pe Antena 3, referitoare la telefonul dat de premier domnului Botos, in cazul Dinu Patriciu, doamna Udrea a scos de la naftalina un nou set de intrebari. Ca sa vezi coincidenta, tot in legatura cu Dinu Patriciu. Ca, prin Institutul pentru Libera Initiativa, si-ar asigura niste amicitii politice si, automat, sustinere in aceste nu tocmai agreabile momente pentru domnia-sa. As putea sa ma rezum la a spune ca, de regula, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Dar ar fi mult prea simplu. De fapt, ceea ce mi se pare nelalocul lui este cum o persoana, care a ajuns pe listele PNL de consilieri locali, cu interventii si proptele, gaseste acum de cuviinta sa muste mana care a hranit-o, vorba unui fost coleg liberal de-al doamnei Udrea. De ce nu a iesit cu declaratii publice cand era, inca, membru PNL, sa spuna ca i se par neavenite si incorecte relatiile pe care si le stabileste in partid liberalul Dinu Patriciu? De ce nu s-a dezis de fruntasii liberali care aveau tangenta cu acel Institut pentru Libera Initiativa.

Mi se pare imoral si anormal ca un om care s-a indestulat din afaceri facute cu statul sa se dezbrace, acum, de caracter, si sa-si atace fostii colegi de partid, si nu prin acuzatii care sa fie credibile si care sa insemne, cu-adevarat, acte de coruptie sau trafic de influenta, ci cu presupuneri, banuieli si intrebari ridicole.

Dar ce face doamna Elena Udrea poate ca mai putin conteaza. Ce nu face, insa, Partidul Democrat, transforma acest partid intr-o papusa in mainile ei. Daca nu reactioneaza la atacurile fata de liberali, inseamna ca democratilor le convine de minune aceasta situatie, ba chiar se regasesc in discursul fostei sefe a Cancelariei Prezidentiale.

Si, daca tot stau lucrurile asa, de ce nu au curajul sa se exprime ei insisi de aceasta maniera si o fac prin intermediul doamnei Udrea? Mai spera intr-o fuziune?

In aceasta situatie, sunt mai putin de blamat femeile care se ascund dupa cravatele barbatilor, in comparatie cu barbatii care se pitesc pe dupa taioarele mulate ale doamnelor. Barbatia in Partidul Democrat e pe cale de disparitie. Pana si curajosul domn Berceanu tace. Oare de ce? Ma intreb si eu, retoric, nu acuz! Dupa modelul lansat cu succes in politica de doamna Elena Udrea. Chiar a inceput sa-mi placa de ea! Stie cand, ce si cum vrea! Si face ce vrea cu orice barbat. Politic sau nu. Jos palaria!
×
Subiecte în articol: editorial udrea