x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mircea Lucescu trebuie protejat de bunele intenţii ale prietenilor

Mircea Lucescu trebuie protejat de bunele intenţii ale prietenilor

de Dan Dumitrescu    |    10 Ian 2012   •   21:00

Mircea Lucescu a patit-o urat. Inceputul de an l-a asezat periculos, printr-un accident de circulatie, in cumpana dintre ghinion si sansa. Ghinionul a constat in faptul ca un moment de neatentie la volan s-a soldat cu o coliziune vecina cu capatul de drum. fiansa s-a impotrivit insa verdictului fatal. Din fericire pentru toata lumea, uratele strambaturi materiale nu s-au soldat cu victime omenesti.

Slava Domnului, desi accidentat grav, Mircea Lucescu se afla acum in afara oricarui pericol. In liniste si sub atenta supraveghere medicala, Il Luce promite sa-si reia, intr-o perioada relativ scurta, obisnuintele unei vieti normale, doar asa cum singur va gasi de cuviinta.

Accidentul de circulatie prin care a trecut Mircea Lucescu, un accident aproape banal daca il comparam cu nenumaratele tragedii despre care am aflat in ultimul timp, nu se poate compara insa cu gravele accidente mediatice pe care le-a produs si le produce in continuare nefericita intamplare. Spuneam ca, parca mai mult decat oricand altcandva, in aceasta iarna am fost bombardati cu nenumarate informatii despre accidente soldate cu adevarate tragedii. Victimele macelului de pe sosele ramaneau insa, pentru publicul larg, in neidentificarea caracteristica substantivului comun.

Copiii sau oamenii in toata firea, barbati sau femei, vinovati sau nevinovati bifau doar numeric statistica neagra a soselelor. Notorietatea lui Mircea Lucescu a creat insa mare deranj in media. Notorietatea l-a costat de aceasta data pe Mircea Lucescu. Suferinta omului si nevoia de liniste n-au mai contat. Subiectul a creat o adevarata isterie mediatica, reprezentand fleica indestulatoare pentru trebalaii nesimtirii ireprosabile.

Vria starnita in media de accidentul lui Mircea Lucescu, tentatia irezistibila de umflare artificiala a povestii nu reprezinta nicidecum premiere in materie. Stoarcerea pana la exasperare a unor astfel de subiecte a devenit deja obisnuinta. Ma pregatisem, in consecinta, sa odihnesc in afara teribilului jet de informatii. M-au interesat doar buletinul medical furnizat civilizat de purtatorii de cuvant ai Spitalului Universitar, opinia specialistilor care au intervenit direct in caz si, eventual, declaratiile lui Razvan Lucescu, rezervate si decente. Numai ca, printre vizitatorii lui Mircea Lucescu, s-a numarat si Ovidiu Ioanitoaia. fii tocmai Ovidiu Ioanitoaia, neatent sau marcat de eveniment, a aruncat pe piata o informatie de toata jena.

Aceea conform careia Mircea Lucescu ar fi afirmat ca vatmanul tramvaiului a lovit oarecum intentionat masina in care se afla. Tot Ovidiu Ioanitoaia, intr-o emisiune de televiziune, a adaugat sos aberatiei, sustinand ca Mircea Lucescu nu are de gand, deocamdata, sa il actioneze in justitie pe vatman pentru a cere daune. O asemenea porcarie nu putea fi trecuta cu vederea. Iar decontul reactiei publice a fost trecut tot in contul lui Mircea Lucescu.

A fost nevoie de interventia lui Razvan Lucescu, cel care a afirmat ca tatal sau nu a facut niciodata astfel de declaratii, ca acesta s-a intrebat doar daca vatmanul nu ar fi putut cumva sa evite accidentul. Concluzia ar fi una singura. Mircea Lucescu trebuie protejat de bunele intentii ale prietenilor.

×
Subiecte în articol: editorial