x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Miros şi cinste

Miros şi cinste

de Roxana Roseti    |    20 Apr 2008   •   00:00

Specialiştii britanici au de lucru, iar “obiectul” atenţiei lor este... un miros. Un miros respingător, care persistă în sudul Marii Britanii.

Specialiştii britanici au de lucru, iar “obiectul” atenţiei lor este... un miros. Un miros respingător, care persistă în sudul Marii Britanii. Ziarul The Independent nota ieri că acesta ar putea proveni din regiunea Bruxelles-ului, conform ultimelor rezultate ale anchetei stabilite în acest sens. Se pare că “boarea euro”, aşa cum a fost numit mirosul de către biroul meteorologic britanic (Met Office), este o combinaţie între sulfură şi îngrăşămînt natural şi a afectat Londra, Kent, Hertfordshire, Berkshire şi East Anglia, unde locuitorii sînt pur şi simplu dezgustaţi. Met Office a primit nenumărate apeluri, problema este în curs de investigare.

Dacă unii au probleme cu mirosul, alţii au probleme cu gunoiul. Şi nu orice fel de gunoi. Planurile Turnului Libertăţii, care urmează să fie construit la Ground Zero, în locul turnurilor gemene distruse în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, din New York, au fost descoperite la coşul de gunoi de o persoană fără adăpost, după cum relata ieri The New York Post, în ediţia electronică. Pe prima pagină a fiecărei copii a setului de documente de 150 de pagini scria “Document secret – Confidenţial”. Mike Fleming, persoana fără adăpost care a descoperit cele două seturi de documente confidenţiale, a declarat următoarele: “Erau chiar deasupra, iar maşina de gunoi a venit la zece minute după găsirea lor. M-am înfuriat, pentru că erau nepreţuite, şi ar fi putut ajunge pe mîini greşite. Sînt un om cinstit. Acestea ar fi putut ajunge pe eBay sau le-ar fi putut avea Al-Qaida”. Care va fi soarta mirosului şi prin cîte va trece de aici încolo cinstitul Mike Fleming, rămîne de văzut.

×
Subiecte în articol: editorial