x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Miţa Biciclista, cu coşul gol

Miţa Biciclista, cu coşul gol

de Dan Constantin    |    22 Sep 2011   •   21:00
Miţa Biciclista, cu coşul gol

In urma cu cativa ani se clatina pe bicicleta prin Mamaia. Doar ministra a Turismului pe atunci, Elena Udrea dorea sa dea bine in poza pentru a mai ocupa un minut pe ecranele televiziunilor si un colt de pagina de ziar cu imaginea ei de femeie superactiva. Se dadea jos din saua calului, urca in saua bicicletei, de unde i-am si zis Mita Biciclista.

Vedem acum o noua editie a Mitei pe doua roti, care ghidoneaza un supraminister, in care turismul este doar un apendice. Radioasa, mai cu exercitiu la dat din picioare – deh, trec anii!, Udrea Biciclista a oferit iar o stire. Televiziunile fusesera anuntate si-i asteptau sosirea ca si cand descaleca Mesia.

Semn rau, premonitoriu pentru o persoana care crede in bobi, descantece si tarot: avea cosul gol aninat de coarnele velocipedului. E ca si cand ti-ar iesi unul in cale dimineata cu galeata goala sau ti-ar traversa drumul pisica neagra. Asta a facut Udrea din neglijenta – ne-a dat o veste proasta: cosul zilnic va fi tot mai gol, prin vistierie sufla vantul. Ce ganduri i-or fi trecut pe sub claia blonda in timp ce pedala cu ghi­nionul spre minister?

Mita Biciclista a avut o saptamana rea. Arcus a fost debarcat de la Mi­nis­terul Muncii pentru ca s-a apucat sa flu­iere prin biserica pedelista. Bagat in functie cu forta ei de influentare la Co­troceni, Lazaroiu a reusit in trei luni sa-l convinga pana si pe Basescu Traian ca a fost o alegere proasta. Ca sa-i fie umilinta si mai mare, Boc, de-al dracului, a pus-o in loc pe ne­su­fe­­ri­ta de Suflina care stiti si dumnea­voas­tra ca de ce sa fie ea presedinta la femei si eu nu. Ca o fi ea mai femeie ca mine? Ce daca e inginera, si eu am stu­­dii tot pe malul Dambovitei, mai la vale de Politehnica.

Ei dracie, i-ar m-am enervat, asa cum m-au enervat si clantaii care ma critica pentru banii publici dati la Con­gresul plimbatorilor. Nu mai pot ei de 200 de mii de euro, cat a fost pa­ran­ghelia, cateva vuitoane cu pan­tofi platforma acolo. Ce, Romania asta a ajuns in sapa de lemn sa nu-si mai poata plati laudatorii cu un pat si o ciorba calda?

A fost chiar saptamana chioara, l-au dat in fapt astia cu wichilicsi pe Traienel, dragutu’ de el, ca vrea razboi cu rusii. Acum, pe buna dreptate are el o retinere mare la musacli – nu i-a mai placut votca de cand a dat-o pe whisky. Si nu poti, fratele meu, sa le amesteci. L-am vazut demult pe un fot­­balist din tineretea mea zbuciumata cum dadea cu capul de cram­poa­­ne dupa un cocteil d’asta ce-i zi­cea a treia cale. Niste dobitoci, spuse in sinea ei Mita, care revedea cu ochii min­tii supararea lui Traienel pe ana­lis­to-comentatori. Ce-o fi vrut sa zica sefu’, sa-l pun pe Arcus sa-mi explice, tot nu mai are serviciu.

Greu si cu bicicleta asta, tot im­pin­gi si ramane tot joi. Ieri, ce bascalie la Guvern. Au venit si astia noi, aia, ca nu-i zic nici numele, si fratele lui Sica Orban, chitaristul. Baiat finut, maini de ginecolog. Da’ i-am dat repede peste nas, ca sa stie cine-i Sefu’. Am cerut un miliard de euro, la plesneala, ca tot n-are de unde. Sa le punem d’astea pe blocuri sa transpire mitocanii la iarna de caldura, cum le zice?

Anvelope, anvelope, na, ca proasta sunt, am si sub nas, ca se invarte roata si-mi spunea si tata cand pleca in cursa. Sa ma tina anvelopa, ca avea saracu’ niste gume la autobuz, vai mama lor de comunisti. Mai e mult, soro?, intreaba Mita pe sepepista din stanga, care pazea babordul. Atunci sa mai gandim, sa alungam necazu’ asta cu senghenu’. Nesimtitii de olandezi, bine le-a facut Blejnar ca-i cauta de bulbi. Intai mi-a sarit inima, am crezut ca s-a luat de florarese! Ce-i nebun, se ia de ele, nu stie parola, dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si… uite ca am uitat. Drezine, benzine… Daca n-am mai luat glutacid, nu mai stiu, si era misto rima. Benzine sau benzema. Olandezi drogati, ne bagati bulbii vostri in pamant si nu ne bagati in senghen! V-a aratat Traienel, dragutu’ de el: daca nu va bagati vetoul in… (nu pot sa zic, ca sunt o doamna, ce mama ma-sii) trecem la controlul laptelui. Pe finlandezi ii cautam de Mos Craciun, ca acum vine sezonul. Ramanem cu Mos Gerila, ca pe vremea cand colindam la Buzau.

Mai e? Uite ca dam coltu’. Stati putin sa ma aranjez, nu pot sa apar in poza asa zbarlita. Sa repet putin: Dragi ziaristi, de ziua mersului fara masina, am mers cu bicicleta. Sa facem cu totii cate ceva, sa-l dam jos pe Oprescu. De la fiecare cate putin, fiecaruia si mai putin! Le-am zis-o. Sa vezi ce o sa ma descoasa diseara Badea. M-a blestemat, nemernicul de Mirciulica. Si asta are gura rea. O sa ma duc la control, la Noua Mama Omida. Cu tata omida a fost nasol. Vin vremuri grele pentru noi, fetito! Si mi-au pus si cosul asta gol in fata. Idiotii de functionari publici, are dreptate Traienel. Va dam afara. Ori noi, ori voi!

×