x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mititelu şi-a luat valea, Solomon şi-a luat maidanul

Mititelu şi-a luat valea, Solomon şi-a luat maidanul

de Dan Dumitrescu    |    25 Ian 2010   •   00:00

Antonie Solomon şi Adrian Mititelu sunt doi olteni extraordinar de măreţi în fudulia lor. Atât de măreţi şi atât de fuduli, încât Craiova nu poate să-i mai încapă. Unul dintre ei trebuie să-şi ia valea. Măgăreaţa cade pe Adrian Mititelu. El trebuie să-şi ia valea, deoarece Antonie Solomon şi-a luat maidanul. Primarul fudul şi destul forţează prin deciziile sale exilul Universităţii Craiova către Turnu Severin. Este vorba despre acelaşi primar fudul şi destul care îl ameninţa pe poetul Mircea Dinescu, la Cetate, într-un miting al campaniei electorale pentru Preşedinţie, că îl va arunca peste Dunăre. Dacă mai face gălăgie în opoziţie! Mare gafă şi nerealistă ameninţarea. Mitocănia nu-i putea da atâta putere satrapului local, încât să-l bage în sperieţi pe Dinescu, încât să-l reducă pe poet la tăcere. Cu Adrian Mititelu este altceva. Solomon şi Mititelu evoluează la acelaşi nivel cultural, primul având avantajul vremelnic de a se fi înfrăţit cu puterea.

Primăria Craiovei a somat clubul Universitatea să-şi achite până la 31 ianuarie datoriile restante, care se ridicau la suma de 36.768 de lei. Cuantumul datoriilor plus dobânda aferentă nu se ridicau la o sumă de speriat. Ar fi fost posibil ca Mititelu să facă plata respectivă. De aceea, probabil, Primăria lui Solomon a forţat şicana şi, în consecinţă, decizia lui Mititelu de a muta echipa la Turnu Severin. Primăria a solicitat şi restituirea sumei de două milioane de lei care reprezintă participarea municipalităţii într-un contract de asociere cu Universitatea Craiova. Motivele rezilierii acestui contract sunt vesele rău de tot. Solomon explică faptul că nu au fost respectate câteva obligaţii contractuale. Nu s-a acordat intrare liberă pe stadion unor anumite categorii de suporteri şi, ATENŢIE!, Mititelu nu a onorat promisiunea de a nu-l mai denigra pe primar. Adică Solomon, acelaşi Solomon care declară ritos că nu-şi permite să-şi bată joc de banul public, a dat bani de la Primărie doar pentru a cumpăra tăcerea contestatarilor săi. Curat murdar, coane Antonie!

Adrian Mititelu patronează Universitatea Craiova. Antonie Solomon patronează majoritatea votantă de la Primăria Craiovei. Dacă de azi înainte n-aş mai auzi nici un cuvânt despre Solomon sau despre Mititelu, vă asigur că nu m-ar încerca vreun regret. Dar sunt revoltat să aflu că în conflictul de cartier dintre cei doi sunt angrenate Primăria Craiovei şi clubul Universitatea Craiova.

Adrian Mititelu a anunţat că Universitatea va juca în următorii doi ani şi jumătate la Turnu Severin. Solomon Antonie, în replică, a declarat că dacă azi pleacă Universitatea din Craiova, mâine va apărea o altă echipă în loc. Graţiaţi de inconştienţă, cei doi pot face orice declaraţie doresc. Dar nu au nici un drept să se împroprietărească fudul şi inconştient cu o instituţie de prestigiul Primăriei sau cu un simbol de talia Universităţii. Oltenii sunt oameni mândri şi vor şti să pedepsească batjocura.

×
Subiecte în articol: editorial