x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Momentul unui iepure

Momentul unui iepure

de Roxana Roseti    |    22 Apr 2007   •   00:00

De când lumea, una din cele mai comune idei pe care oamenii le au despre iepuri este aceea că ei sunt nişte jucărioare simpatice. Specialiştii spun că ideea e greşită şi că drăguţul de iepuraş, de fapt, nu este atât de drăguţ.

De când lumea, una din cele mai comune idei pe care oamenii le au despre iepuri este aceea că ei sunt nişte jucărioare simpatice. Specialiştii spun că ideea e greşită şi că drăguţul de iepuraş, de fapt, nu este atât de drăguţ. Există chiar o lucrare, cu un titlu bestial: "Cum câştigăm încrederea unui iepure?". Iată câteva extrase din răspunsul specialiştilor la această întrebare: "Petreceţi cât mai mult timp împreună cu el. Este recomandat să nu mai fie alte animale în jur. Mângâiaţi-l, dar nu insistaţi dacă fuge. Când va începe să mănânce din mâna dumneavoastră, este un semn că deja a început să aibă încredere. Nu faceţi mişcări bruşte, pentru că-l veţi speria. Faceţi aceste exerciţii zilnic". Greu! Poate vă întrebaţi de ce toate aceste peroraţii despre iepure într-o zi de duminică.

Pentru că în săptămâna ce a trecut a apărut cea mai tare ştire posibilă: un iepure de câmp, din oraşul Linz (Austria), a atacat o femeie mai în vârstă, pe soţul acesteia, dar şi pe ofiţerii de poliţie care au fost chemaţi la locul faptei! Femeia a fost atacată de iepurele agresiv pe când punea rufele la uscat. Soţul ei a sunat la poliţie şi s-a dus afară pentru a speria iepurele. Când poliţia a ajuns la locul faptei, bărbatul în vârstă de 78 de ani se lupta cu iepurele cu un băţ. Poliţiştii l-au sfătuit pe bărbat să intre în casă şi au fost nevoiţi să împuşte animalul, care continua să îl atace pe bătrân. Poliţiştii implicaţi în incident au refuzat să dea declaraţii oficiale referitoare la ceea ce s-a întâmplat, întrucât a fost destul de greu pentru ei să împuşte animalul, dar şi periculos, conform Spiegel Online. Fiecare iepure are momentul lui.

×
Subiecte în articol: editorial