x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mondenul Zenga, soluţia nopţii

Mondenul Zenga, soluţia nopţii

de Dan Dumitrescu    |    07 Sep 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Cornel Dinu scoate castanele dinamoviste din foc. După anunţarea titularizării lui Zenga ca dresor in groapă, investitorii electori şi-au continuat aţipeala.



PUNCTUL PE EI
Cornel Dinu scoate castanele dinamoviste din foc. După anunţarea titularizării lui Zenga ca dresor in groapă, investitorii electori şi-au continuat aţipeala.

Doar insomniacul Procuror şi neuronul administrativ al lui Borcea au rămas in slujba de veghe. Repararea imaginii şifonate a căinilor avea nevoie de puţină cenuşă in capul Shakirei, dar şi de bisturiul unui cosmetician priceput.

Borcea şi-a ruşinat public imaginea pentru eroarea de a fi fost propagandistul iluziilor deşarte. Pe de altă parte, Procurorul alerga vorbele prin studioul emisiunii lui Horia Ivanovici, folosindu-şi intreaga-i abilitate pentru a convinge audienţa că aducerea lui Zenga la Dinamo reprezintă o soluţie căutată şi nu una forţată de conjunctură.

Dar Cornel Dinu nu poate fi convingător atunci cănd el insuşi nu crede in ceea ce spune. A lipit fără succes pe ecran clişeele prăfuite cu sfetnicul bun, cu luminiţa Walter care a risipit umbrele unei nopţi apăsate de gănduri grele. Discursul de serviciu l-a obosit insă pe Cornel Dinu şi, la un moment dat, acesta a eşuat in sinceritate: "Zenga a fost un portar de super-clasă. Un om care a luat ghete in cap, acceptă cu uşurinţă pericolul".

Sunt convins că Walter Zenga a acceptat cu uşurinţă "pericolul" şi tocmai de aceea nu cad in capcana celor care incearcă să acrediteze ideea că ar fi fost nevoie de multă putere de convingere pentru a-l determina pe italian să vină la Dinamo.

Zvonul sacrificării lui Hagi de către Gigi Becali a funcţionat pe post de clopoţel pentru reflexele pavloviene ale lui Walter Zenga. El a amuşinat asiduu pe lăngă abatorul stelist. Fără rost insă. Gigi şi Gică au mai stat o mănă. Omul căruia Gino Iorgulescu i-a oferit orfelinat profesional a fost nevoit să-şi pună pofta-n cui.

Nici tăierea de la Dinamo nu lăsa să se intrevadă apariţia ciolanului pentru excursionistul nostru. Tocmai de aceea, el s-a repatriat atunci cănd fleica era oferită insistent lui Răzvan Lucescu şi Ioan Andone, lui Ovidiu Sabău şi Ladislau Bölöni. Dar titularii intenţiilor dinamoviste au refuzat categoric aventura. Ştiau că moara din groapă macină fără milă cariere de antrenor.

Astfel a devenit Zenga ultima soluţie şi nicidecum lumănărica aprinsă de vreun sfetnic nopţii, bun şi inţelept. Şi cum acceptarea nu era contrabalansată de vreo altă soluţie, Walter a răspuns fără ezitare prezent. Nu ştiu căt de bun antrenor va fi Zenga la Dinamo. Nici nu cred că este foarte importantă competenţa sa profesională. Mondenul Zenga va fi plătit in groapă atăta vreme căt işi va asculta şefii la fel cum o ascultă pe Raluca.

×
Subiecte în articol: editorial zenga