x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Morfina populară"

"Morfina populară"

de Adrian Năstase    |    28 Feb 2012   •   21:00

Ansamblul de probleme-limita in fata carora PDL a adus Romania si romanii e atat de mare si de di­vers, incat nu mai poate fi so­lu­tio­nat de PDL. In primul rand pentru ca in situatii de genul acesta e nevoie de rabdare si de incredere, iar cetateanul roman nu mai are nici una, nici alta. In al doilea rand, pentru ca PDL nu pare sa aiba solutii, mai mult, pare sa mearga intr-o directie care nu mai are nici o legatura cu realitatea.

Asta nu inseamna ca principalul partid de guvernamant sta cu mainile in san. In locul so­lu­ti­i­lor, el propune exercitii de imagi­ne si de propaganda. In loc de mis­ca­rea realitatii, PDL vrea sa schim­be perceptiile din mintile noastre "nedemne" de valoarea actiunilor lor. Iata un nou Guvern fara nici o legatura cu cel vechi. Cu creiere tinere si fetze tinere. Bun, noul Guvern duce mai departe proiec­tele si practicile celui vechi. Ne lasa fara medicamente esentiale, continua prostiile lui Funeriu, care inventeaza clase in plus cand are profesori si educatori in minus si crede ca deszapezirea drumurilor judetene si nationale trebuie fa­cuta de cetatenii "lenesi si betivi", cu lopata.

Asta nu are importanta. Noua generatie PDL inseamna speranta si o noua deschidere, pana cand ve­chea generatie reuseste sa fure ale­gerile, in interesul intregii na­ti­uni.

Asa a aparut si ideea generoasa a Miscarii Populare. Ea va permite lui Emil Boc&co. sa participe la alegeri sub alt nume si sub alte culori. Un Boc verde e un Boc proas­pat, e cu totul altceva decat afurisitul ala de Boc portocaliu. In plus, ea – miscarea – va asigura coagularea tuturor fortelor sa­na­­toase de dreapta din Romania: PDL, institutele create de PDL, fundatiile sustinute de PDL, pe Aurelian Pavelescu – CD si UNPR-ul care e de stanga. Iar Emil Boc va conduce aceasta ope­ra­tiune de la Cluj, din fotoliul de pri­mar, unde va fi exilat de parti­dul sau dupa ce colegii i-au tras pre­sul de sub scaunul de premier, laudandu-l.

Guvernul PDL si partidul sau nu sunt in stare sa faca lucruri bune pentru cetatean, in lumea reala. De pilda, sa se asigure ca bolnavii cu dureri mari nu vor duce lipsa de morfina. Morfina nu rezolva problemele, dar te ajuta sa treci peste dureri insuportabile. PDL spune ca a actionat corect, dar ca nu a stiut sa comunice bine. Adica sa-i convinga pe bolnavii care nu aveau morfina ca, de fapt, aveau. Pentru marile probleme, partidul lui Basescu ofera propaganda si atat. Adica morfina politica. Stie ca doar daca avem halucinatii ii mai putem suporta.

×