x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Moţiunea de cenzură a ţuluşilor

Moţiunea de cenzură a ţuluşilor

de Ion Cristoiu    |    27 Sep 2007   •   00:00

E Traian Băsescu omul pe măna căruia să dai ţara, tu, parlamentar reprezentănd interesele cetăţenilor, votănd Moţiunea de cenzură?


Potrivit deciziei luate de Birourile Permanente, azi, 27 septembrie 2007, Camerelor reunite ale Parlamentului li se vor prezenta Moţiunea de cenzură a PSD. Aceleaşi Birouri au hotărăt ca miercuri, 3 octombrie, la votarea Moţiunii, să se păstreze votul secret cu bile. După opinia noastră, e o greşeală. Votarea Moţiunii ar trebui să se facă la vedere!

Pentru a ne da seama cine e pentru un stat de drept, in care libertăţile individuale să fie garantate, şi cine e pentru o dictatură in care libertăţile să fie la cheremul lui Traian Băsescu. Şi nu la cheremul vreunui scop căt de căt raţional, ci la cheremul hachiţelor sale. Cu ceva timp in urmă, poate unii parlamentari PSD se vor mai fi găndit dacă n-ar fi mai bine să voteze Moţiunea. Guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu le oferea multe argumente pentru imboldul de a-l da jos.

De la faptul că, deşi ultraminoritar, se poartă de parcă ar avea o majoritate zdrobitoare, pănă la faptul că PSD riscă să se prăbuşească in sondaje sprijinind un guvern de dreapta.

Evenimentele din ultimul timp au arătat insă, in chip zdrobitor, că nenorocirea reprezentată de supravieţuirea Guvernului Tăriceanu e de preferat nenorocirii pe care ar constitui-o ţara ajunsă total pe măinile lui Traian Băsescu. Trecerea Moţiunii de cenzură ar insemna ca Parlamentul - ultima redută a democraţiei in calea ambiţiilor cotroceniste de a instaura o dictatură a bunului plac - să-i dea lui Traian Băsescu posibilitatea de a tranforma Romănia intr-o ţară a ţuluşilor.

Pentru că ţuluşii, termen provenind de la procurorul Doru Ţuluş, inseamnă toţi cei gata să-i facă lui Traian Băsescu treburile murdare.
Dacă Guvernul Tăriceanu pică, soluţia crizei ce se va declanşa, inevitabil, trece in măinile preşedintelui. In sine, n-ar fi nimic neliniştitor. Se presupune că preşedintele - garantul stabilităţii interne, exemplu de inţelepciune politică - va alege soluţia cea mai fericită pentru ţară.

Soluţia care să răspundă nevoii ca in Romănia să fie stabilitate politică.

Din nenorocire, la Cotroceni nu se află un preşedinte, ci un iresponsabil.

Dacă mai era nevoie de o dovadă, intervenţia de marţi, 26 septembrie 2007, a adus-o.

Prompt şi spectaculos.


Raportul CSM in ce priveşte DNA, dosarele fabricate de ţuluşi miniştrilor liberali pe bandă rulantă au dezvăluit romănilor că, sub pretextul luptei impotriva corupţiei, DNA s-a transformat intr-o veritabilă Procuratură de Republică bananieră.

Grava incălcare a Codului de procedură penală, nerespectarea prezumţiei de nevinovăţie, ascultarea telefoanelor, abuzurile de nedescris - tot atătea lucruri dezvăluite despre prestaţia ţuluşilor de la DNA - impun măsuri energice pentru ca DNA să devină ceea ce statutul ei o cere: o instituţie care, fără a slăbi o clipă sesizarea şi anchetarea cazurilor de corupţie, să respecte riguros legea.

Dacă nu se iau astfel de măsuri, cuibul de ţuluşi de la DNA işi atinge scopul pentru care a fost plantat acolo de grupurile mafiote din Romănia.

Cel de a decredibiliza lupta impotriva corupţiei, de a da adevăraţilor corupţi posibilitatea de a invoca, in apărarea lor, imaginea DNA de azi: cea de instituţie a abuzului şi arbitrariului.


Traian Băsescu ştia aceste lucruri. Dacă ar fi, intr-adevăr, un preşedinte sincer interesat in eradicarea corupţiei, şi-ar fi dat seama că ţuluşii trebuie daţi afară de la DNA, altfel nici o anchetă iniţiată de instituţie, nici măcar una corectă (pentru că la DNA sunt şi procurori, nu numai ţuluşi), nu va mai avea credibilitate.

Nu spune nimeni că ar fi trebuit să intervină cerănd ca DNA să fie eliberată de sub stăpănirea degradantă a ţuluşilor.

E de admis că o asemenea intervenţie ar fi fost suspectată de unii drept o incercare de a-i apăra pe corupţi in faţa procurorilor.

Dar să tacă, asta putea.

Domnul preşedinte n-a tăcut.

A intervenit in forţă in apărarea ţuluşilor.

Vrănd astfel să intimideze CSM in ancheta declanşată la DNA.

Cu un astfel de sprijin, ţuluşii işi vor face şi mai mult de cap.

E Traian Băsescu omul pe măna căruia să dai ţara, tu, parlamentar reprezentănd interesele cetăţenilor, votănd Moţiunea de cenzură?

Păi, dacă acum, cănd de bine, de rău, in calea ţuluşilor mai stau Guvernul, Parlamentul, ce se va intămpla dacă Moţiunea de cenzură va trece, şi ţuluşii nu se vor mai impiedica de nimic?!

×
Subiecte în articol: editorial