x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Moţiunea şi Rudel & Udrea

Moţiunea şi Rudel & Udrea

de Dan Constantin    |    27 Apr 2012   •   14:42

Joi, spre ceas de seara, apare o stire in fluxul Mediafax, altfel mai sarac in informatii de duzina la orele de inchidere a editiei. O vorba de gazetar batran zice sa fii atent la ultimele stiri ale agentiilor, pentru ca usa lor se deschide atunci pentru lucruri "mai speciale".

Si era o informatie deosebita, care era asteptata de mult, dar cadea exact in ultima noapte inainte de motiunea de cenzura. Investigatia DLAF in cazul "Galei Bute" se termina cu "sesizarea DNA in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja". Bomba pusa sa explodeze de fapt sub pragul Elenei Udrea, simbolul Puterii care se afla in cadere libera de luni bune, era asadar anuntata ca un avertisment: Vedeti ca noaptea e un sfetnic bun. Daca DLAF s-a grabit cu "mesajul", am gandit ca echipei din Palatul Victoria i se pregateste o surpriza neplacuta. Udrea data pe mana DNA – iata adevarata stire transmisa "transparent" printre randuri – pentru implicarea Ministerului Dezvoltarii, ca o curea de transmisie a fondurilor europene spre "lucrativul" Rudel Obreja.

Daca erau deputati sau senatori care oscilau inca joi seara sa vina la vot pentru a sprijini schimbarea de formula guvernamentala, mesajul DLAF era mai mult decat un indemn. Era piatra aruncata in talger care inclina balanta decisiv. Degeaba a sarit Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa zica, tarziu in noapte, ca institutia nu are nici un amestec, ca nici gura nu-i miroase de Gala Bute, ca… ca… ca… Lumea nu-i chiar tampita, romanul s-a invatat sa citeasca in "semnalele" pe care le dau institutiile directoare ale statului. Or, DLAF este o asemenea "directoare" – ia pe cine trebuie, si mai ales cand trebuie.

Vazand editia a doua a Jurnalului National plecata spre tipografie cu stirea de ultima ora, aveam credinta ca vineri se va intampla ceva in Parlament. Cu Madam Udrea complet lasata din brate, nu mai poate fi nimeni sigur ca PDL ar fi o umbrela. Au simtit-o din timp "transfugii" mai inteligenti, au mirosit-o din vreme cei abili, au facut pasul indicat cei care nu au sefii la vedere. Totusi, mai lipseau cateva voturi pentru a rezolva caderea lui MRU. Cine putea sa faca KO echipa de "sperante" a PDL mai bine decat un boxeur? Rudel & Udrea, iata maiastra lovitura data in ultima repriza!

O dreapta la ficat, cum Bute pregateste pentru Froch, a fost aplicata fara manusi de DLAF. De ce plangea Placinta pe umarul Eleni Udrea? Mai are acum importanta, ce a fost mai intai, oul sau gaina? Am privit spectacolul din Parlament si am avut un bilet de fotoliu binemeritat. Jurnalul National a dezvaluit toate magariile care s-au ascuns sub luminile meciului pentru titlul mondial organizat de MDRT in 2011. Acum, in fine, DLAF a lovit cu pumnul strans de Rudel & Udrea. Exact inainte de ultimul gong!

×
Subiecte în articol: editorial