x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale N-am încheiat încă socotelile cu Băsescu și PDL

N-am încheiat încă socotelile cu Băsescu și PDL

de Lucian Avramescu    |    10 Dec 2012   •   13:41

PDL a pierdut alegerile. Hoții, mulții, nenumărații hoți ai partidului băsist, cei care au făcut în câțiva ani averi pe care bogătași gen Rockefeller le-au făcut în mai multe generații, nu și-au pierdut averile. Au pierdut alegerile, dar au rămas cu averile. E timpul să și le piardă. Nu averile câștigate legal, prin inteligență capitalistă și muncă, multă muncă, ci câștigate din șpăgi. Cum e posibil ca în România un bugetar ca Traian Băsescu, să zicem, să fie mai înstărit ca un întreprinzător cu idei și trudă cinstită? Cum e posibil ca oamenii de afaceri, care cotizează de voie, de nevoie, cel mai adesea de nevoie, cu bani mulți pentru a obține un contract sau o semnătură, să fie luați de DNA și niciodată, sau aproape niciodată, cel care ia șpaga? Suntem țara cu cei mai bogați politicieni bugetari și cu cei mai săraci oameni de afaceri. E timpul ca această anomalie să fie curmată de alegerile încheiate aseară. Am plătit cei mai mulți bani, zeci de miliarde de euro, pentru șosele și autostrăzi pe care nu le avem. E timpul ca miniștrii transporturilor, cea mai bună vacă de muls, să fie chemați și să dea socoteală. Mai ales Traian Băsescu, de patru sau cinci ori ministru al acestui minister și de alte câteva ori prin Anca Boagiu și alții ca ea, cu fustă sau fără, cu chiloțeii văzuți de la grădiniță sau mai târziu. De ce, la fiecare schimbare de guvern, Băsescu se bate să aibă om, omul sau oama lui, la Transporturi? Apoi la marea vacă bună de muls financiar a dezvoltării și turismului, caracatiță ministerială inventată pentru Udrea? De ce?

Am votat USL și m-am bătut, cu arma scrisului meu, înfruntând toate amenințările și insultele pe care le-am primit în acești ani, pentru a afla răspuns și la aceste întrebări. Vor reveni averile furate la popor? Victor Ponta, ești de meserie procuror. Ești, cum ți-am mai zis, de vârsta copiilor mei cei mari. M-am săturat să văd pe scenele României politice, și la București și la Bruxelles, defilând ca la un concurs de miss, curul strâmb al madamei Macovei. Poporul a trimis acasă partidul acestei cucoane. E timpul ca și ea să răspundă pentru insultele aduse poporului român și democrației. Ce se poate face pentru a nu ne mai reprezenta această procurăreasă vinovată de minciună aducătoare de daune poporului său? Ce poți face tu ca prim ministru și ce se poate face legal? Eu habar n-am. Dar am dreptul să n-o mai văd că mă reprezintă în Uniunea Europeană și să vorbească în numele cetățeanului care sunt.

Eu am votat, și ca mine milioane de cetățeni, nu neapărat că sunteți voi frumoși, ci pentru că nu-l mai suportăm pe Băsescu. Nu ți se pare că a făcut destule măgării împotriva poporului român și împotriva democrației pentru a fi suspendat definitiv? Conviețuirea cu acest impostor va însemna continuarea haosului și demenței. Eu nu mai vreau cu Băsescu și ca mine multe alte milioane. Să fie redeschise dosarele marilor furtișaguri pe care se bazează averea Băseștilor, începând cu vinderea vapoarelor pentru buzunarul propriu. Sunt radical? Cei care și-au făcut pârtie cu lopata spre secțiile de votare sunt radicali. Adică vrem ca hoții care au pierdut alegerile să-și piardă și averile, atunci când sunt dovezi zdrobitoare că sunt furate.

×