x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nae Manea şi depăşirile pe turnantă

Nae Manea şi depăşirile pe turnantă

de Dan Dumitrescu    |    07 Feb 2008   •   00:00

George Copos anunţase scoaterea la mezat a Rapidului. Vorbele spuse la supărare păreau să aibă rezistenţă în timp. Eu am crezut în ele. Cred şi acum că, dacă ar fi apărut cumpărătorul de bună intenţie, Copos ar fi renunţat la echipă.

George Copos anunţase scoaterea la mezat a Rapidului. Vorbele spuse la supărare păreau să aibă rezistenţă în timp. Eu am crezut în ele. Cred şi acum că, dacă ar fi apărut cumpărătorul de bună intenţie, Copos ar fi renunţat la echipă. Condiţia nu a fost însă îndeplinită. Vremea trece, rănile se cicatrizează, iar realităţile consumă timp, repliindu-se în vechile obişnuinţe. Ceva rămâne totuşi în urmă. Gestul lui Copos a avut efectul turnesolului în relaţiile din interiorul clubului, dar şi în demascarea tonurilor false ale unor declaraţii de dragoste eternă. Observăm, în primul rând, că suporterii care îi urau lui Copos să se ducă învârtindu-se s-au repliat într-un alt discurs. Nu renunţă la criticile, altfel îndreptăţite, formulate la adresa patronului, dar echilibrează balanţa, recunoscându-i şi meritele la fel de reale. Pe de altă parte, indivizii care afirmau că a fi gata oricând să reverse belşugul peste Rapid dacă ar avea posibilitatea să cumpere clubul au dispărut ca prin farmec atunci când Copos i-a invitat la negocieri. Reacţia este edificatoare. Între minciună şi adevăr a apărut o graniţă binevenită.

 

Rapidul pare să fi depăşit acum momentul dificil. Semn bun. Ba chiar mi se pare că traversarea situaţiei de criză a întărit gruparea giuleşteană. Grupul pare mai unit ca oricând, mai puternic, capabil să-şi materializeze obiectivele pe care şi le-a propus. Suporterii nu au văzut cu ochi buni plecarea lui Măldărăşanu. Au fost pur şi simplu iritaţi de renunţarea la Ionuţ Mazilu. Revenirea lui Daniel Pancu le-a vindecat însă suferinţa cu vârf şi îndesat. Mircea Rednic a renunţat, înainte de plecarea în cantonamentul din Cipru, şi la Mugurel Buga. Suporterii nu i-au mai contestat decizia. Dimpotrivă! Parte dintre ei chiar au afirmat că antrenorul ştie ce face şi face bine. Ceea ce înseamnă că derapajele omului Mircea Rednic au fost trecute cu vede­rea în beneficiul echipei şi al antrenorului Mircea Rednic. Faptul că rapidiştii s-au războit între ei în această iarnă le-a mai creat un avantaj. Pe de-o parte, conflictele interne se rezolvă mai uşor. Pe de altă parte, adversarii din competiţia internă nu i-au prea băgat în seamă pe rapidişti. Crezând că-i lasă în durerea lor i-au lăsat, de fapt, în linişte. O linişte numai bună pentru a-şi gândi strategiile viitoare. Nae Manea înregistra amuzat duelul de­cla­raţiilor dintre CFR Cluj şi Steaua, dorindu-le vorbăreţilor mult spor. Zi­cea el: “E bine că nu suntem băgaţi în seamă. Aşa, neobservaţi, poate facem şi noi vreo depăşire pe turnantă”.

×
Subiecte în articol: editorial