x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ne dă statul băsist morţii înapoi?

Ne dă statul băsist morţii înapoi?

de Lucian Avramescu    |    17 Apr 2012   •   12:35

De cateva saptamani bune, Basescu si armata lui propagandistica repun in drepturi mame carora le-au taiat laptele praf de la gura copiilor, dau indarat sau se prefac ca dau indarat salarii amputate si pensii in care a umblat foarfeca fiscului. De cand la orizont se profileaza, ca o spanzuratoare, executia electorala, toate udrele si robertele lui Basescu asuda in incheieturi povestind poporului ca postul a fost sezonier iar vremurile negre au trecut. Pentru a fi credibila, puterea imparte in Saptamana Patimilor cate o juma' de kil de tuica enoriasilor electorali din Ploiesti si aduce, cu un avion in care a incaput toata patriarhia lui Flutur, lumina din Ierusalim. Numai ca, ghinion sau pedeapsa de la Dumnezeu pentru fatarnicie si incercare de confiscare a celor sfinte, ingreunat de burdihanuri, avionul a intarziat cu un ceas. E prima amanare a Invierii, lasandu-l pe Rastignit sub lespede.

Statul lui Basescu se baga in toate, inclusiv in altar. Nu-i greu de priceput ca Hristos n-ar fi inviat daca nu s-ar fi implicat marinarul si n-ar fi alergat cu avionul Flutur. Statul fanariot care striveste Romania incat, turtita, biata tara poate fi bagata pe sub usa, ca scrisoarea, il vrea portocaliu sau, mai nou verde, si pe Iisus. Biserica, vizibil calica, consimte la un concubinaj politic. Pacat. Poza aceea cu Michiduta intre potcapuri aurii ramane emblematica si as imprima-o, pentru posteritate, pe monede, sa ramana marturie. Dar, ce conteaza tararea in derizoriu a simbolurilor sufletesti ale unui neam, atata vreme cat incepe sa se dea. Se da. Se da tuica la Ploiesti si lumina invierii acasa la Flutur. Se aduc salariile unde au fost, se ieftinesc doctoriile si, pana la alegerile din toamna, saptamanal vom primi vestea ca tot ce s-a taiat se lipeste la loc. Ca in vestita operatie a lui Ciomu, piesa taiata va fi lipita la loc. Cei ramasi fara ea o vor primi indarat. Dar pana vor baga de seama ca nu mai functioneaza, alegerile sunt ispravite.

Statul lui Basescu se preface ca umbla la camara cu carnati. Poate chiar va umbla. Dupa aceea, fraierii vor restitui inzecit carnatii. Ma, am zis si eu o vorba, poate oi fi fost sub influenta alcoolului, poate ca eram chiar beat. Hai, gologanii indarat, ca doar nu suntem un nenorocit de stat social!

Statul lui Basescu anunta prin toate goarnele politice ca, in plina recesiune, mierea umple olita de noapte a copilului. Se dau indarat salarii, impozite executate excesiv, biberoanele confiscate din motive patriotice pentru ca, nu-i asa, riscam sa devenim o "tara de mamicute si bebelusi'. Acum putem fi din nou o tara de mamicute si copii zburdalnici. Vin alegerile. Dar mortii, Basescule, mortii morti la usa desfiintatelor spitale, pensionarii morti pentru ca nu le-a mai ajuns maruntisul de doctorii, copiii aruncati in closete de mame inebunite de spaime, mortii, numerosii tai morti, omorati cu mana iscaliturii tale, vor mai invia? Dai, sezonier, niste bani indarat pentru a mai nauci o data naucitul tau popor, dar mortii tai mai invie? Nu esti cinstit Basescule, iar mironositele tale, care locuiesc in aurite palate, n-au nimic sfant.

×
Subiecte în articol: editorial