x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale No comment!

No comment!

de Marius Tucă    |    01 Noi 2005   •   00:00

Cu alte cuvinte, intrebat daca s-a ocupat cu traficul de influenta in cazul Dinu Patriciu, primul-ministru raspunde ca nu comenteaza! Ceea ce nu intelege premierul Romaniei este ca nu trebuie sa comenteze, ci sa raspunda.

Elena Udrea a pus o bomba sub scaunul de prim-ministru al lui Calin Popescu Tariceanu. O data ce aceasta a explodat, fireste, ocupantul scaunului a fost aruncat in aer. Dupa o astfel de explozie, ziaristii s-au repezit sa-l intrebe pe cel aflat in aer cum comenteaza cele spuse, cele detonate de Elena Udrea. Primul-ministru a raspuns acestui interes enorm al presei si opiniei publice ca si cand ar fi fost intrebat de starea vremii sau de culoarea costumului pe care l-a imbracat la ultimul bal de caritate.

Primul-ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, totodata si presedintele Partidului National Liberal, fusese intrebat in legatura cu acuzatiile pe care nu i le aducea tanti Mita, aflata in Piata Obor, ci fostul sef al cancelariei prezidentiale. Iar acesta a gasit sa raspunda cu: "No comment!". Ce altceva poate fi raspunsul sau cu preocuparea pentru integrarea europeana? Nu este pentru prima data cand politicienii romani raspund pentru functiile publice pe care le ocupa cu "no comment!". Ca si cand Calin Popescu Tariceanu este un particular, si-n timpul sau liber ne face hatarul sa conduca un pic Guvernul Romaniei.

Cu alte cuvinte, intrebat daca s-a ocupat cu traficul de influenta in cazul Dinu Patriciu, primul-ministru raspunde ca nu comenteaza! Ceea ce nu intelege premierul Romaniei este ca nu trebuie sa comenteze, ci sa raspunda. Sa raspunda in fata ziaristilor, pentru ca ocupa una dintre primele functii publice din tara asta si, daca e cazul, sa raspunda in fata legii. "No comment!" putea sa spuna domnia-sa daca primea o intrebare in calitate de primul-motociclist al tarii, or, in cazul cu pricina nu e vorba nici macar de o bicicleta, eventual furata, ci de influentarea Justitiei in cazul prietenului, colegului si liberalului Dinu Patriciu. Raspunsul lui Calin Popescu Tariceanu mai arata inca o data, daca mai era nevoie, ca toti cei care ar trebui sa fie in slujba cetateanului nu dau nici doi bani pe acesta, crezandu-se unsii lui Dumnezeu. No comment!…

×
Subiecte în articol: editorial