x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nutzi de la trei

Nutzi de la trei

de Dan Constantin    |    11 Ian 2009   •   00:00

În urmă cu ceva ani, Palatul Victoria a fost  transformat într-un "cadou", prin plasarea unei imense funde roşii pe fronton. Ideea caricaturistului Mihai Stănescu a rămas în memoria bucureştenilor, deşi din guvernul CDR, astfel împachetat, s-a ales praful. Probabil că dl Băsescu Traian, cotrobăind prin amintiri, a dat de uriaşul cadou.



Domnia sa este cunoscut ca un om aşezat, grijului până la scandal cu cei care i-au trecut pragul inimii. A găsit pentru ei, de regulă, posturi bune puse în schema de bugetari. "C-aşa-i în tenis!" – vorba lui Toma Caragiu. A venit cu noua guvernare ocazia unei noi serii de recompense. Revanşa blondelor este totală! Brunetele Boagiu şi Mantale au rămas în umbră, sub luminile reflectoarelor sunt alte feţe care şi-au dovedit în timp măiestria. Robertei i s-a dat o Cameră, Rodica Miţi-Piţi are Sportul, Daniela – SGG-ul şi, cu voia ei, ultima pe listă, modesta Nutzi este Turistă şefă. Toate fetele astea competente au făcut faţă până acum în poziţiile în care au fost puse. Care la Bruxelles, care la Cotroceni. Doar Nutzi a avut greutăţi pe la Administraţia Prezidenţială, dar a scăpat de rigorile postului de la stat pentru a presta privat.

Fetele moşului au avut până acum înţelepciunea să nu se păruiască între ele. Desigur, pe linie de partid, ele au fost trup şi suflet pentru El Lider Maximo. Acum, pe linie de stat s-ar putea să apară ceva probleme, deoarece intră în concurenţă directă: cine are buget mai mare, cine are parc (auto) mai puternic sau sepepişti mai vânoşi. Deja un sâmbure de oftică a intrat în patrulater şi ştiţi cum e la muieri… Nutzi a fost repartizată la etajul trei în Palatul Victoria, iar Danielutza, doar la doi. Adică de ce blonda de la Turism să aibă penthause, iar SGG-ista să simtă furnicături în tălpi de la privirea sfredelitoare a micuţului Boc, chiriaşul de la unu?

Invidia pe Nutzi de la trei pleacă şi de la faptul că, de la înălţimea cabinetului, poate vedea prima răsăritul Soarelui de la Cotroceni sau licuriciul girofarurilor de la coloana prezidenţială. Are prin locaţie (nu prin vocaţie) un avantaj colosal faţă de blonda de la doi: să aibă câteva minute în plus să se aranjeze ca să nu fie prinsă la serviciu ca o zăludă de primul bărbat al ţării. Marea necunoscută în Palatul Victoria este acum dacă Nutzi de la trei va fi de gaşcă, adică să strige dracu prima "şase, vine!".

Doar n-o fi foc!

×
Subiecte în articol: editorial nutzi