x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nutzy Internaţional a ratat spectacolul din Belgia

Nutzy Internaţional a ratat spectacolul din Belgia

de Dan Constantin    |    14 Apr 2011   •   17:48
Nutzy Internaţional a ratat spectacolul din Belgia
Sursa foto: Cristian Marcu/Jurnalul Naţional
161214-149.jpgCrescută la şcoala politică băsesciană care are drept ţintă eliminarea stânjenitoarei democraţii, Nutzy Udrea urcă gradul de batjocorire a instituţiei parlamentare. Avea la activ numeroase mostre de comportament sfidător faţă de Parlamentul Ro­mâ­niei. Obrăznicia fără margini în faţa Comisiei parlamentare de anchetă, câteva discursuri ţipate în plen, declaraţii menite să decredibilizeze Camera Deputaţilor – toate desenează tabloul "Nutzy versus Parlament". Un tablou pe care îl putem asemăna cu un nud semnat Tonitza, în care personajul stă de regulă cu fundul gol la privitor.

Văzând că "modelul" este de succes în România – partidul o aplaudă în draci, mentorul o gâdilă aprobator –, Nutzy s-a prezentat cu el şi la export. Invitaţia pentru audiere în faţa unei comisii a Parlamentului European a fost tratată cu refuz.

Pardon, a zis Nutzy. Cine sunteţi voi să chemaţi un ministru – şi ce ministru! – să dea samă pentru banii cheltuiţi. Nu sunteţi voi de nasul meu, alde ăştia. Eu stau de vorbă cu comi­sarii, cu şefii! Nu mă ridicaţi voi pe mine în picioare ca pe elevul repetent şi-i ziceţi să vină cu mă-sa a doua zi la şcoală. S-au dus vremurile alea, băi, comuniştilor! Eu mi-s de dreapta! Ca atare, îmi iau dreptul de peste tot! De la plaja mică, mică, cât de rea, până la canalizarea din sătucul lui Boc. Şi la gura noastră ne e foame, mai ales că vine ciclul electoral peste noi, şi găleţile de plastic trebuie umplute cu ceva! Auzi neruşinare! Să mă cheme pe mine, una, o nu ştiu cine şi unul fite cine, să raportez eu, Nutzy de România, lor. Ce tupeu, ce ghiorlănie!

Astea fiind gândite, Nutzy din Pleşcoi a trecut la fapte. Şi-a tras ţolul festiv şi şi-a aranjat programul la Bruxelles ca să fie ocupată pe timpul audierilor. La Parlamentul European l-a trimis pe Murgeanu,  umilul ei sluj­baş de la minister. Murgeanu s-a arătat în toată splendoarea lui de inte­lectual întârziat la startul şcolarizării. A profitat din plin de ocazie să arate adevărata măsură a Guvernului de astăzi al României. A tras o pre­zen­tare ininteligibilă, un fel de cântare a tablei înmulţirii de i-a lăsat cu gura căscată pe parlamentarii europeni. Murgeanu, pe post de sosie a doamnei Nutzy Udrea, ministreasa nr. 1 a ţării, i-a convins pe aleşii de la Bru­xelles că suntem din alt  continent şi dintr-o altă organizaţie.

Recital Nutzy Internaţional în Belgia! Iată un afiş promiţător, un anunţ gata să capteze publicul european. La PE, europarlamentarii sunt obişnuiţi cu intervenţiile hărnicuţei EBA, reprezentanta lu’ tata, care îşi citeşte poticnit textele făcute de făcătorul de texte. Nimeni nu ştie cine e negrul domnişoarei EBA. Am aflat cu această ocazie însă cine e negrul lui Nutzy. Murgeanu a ţinut spectacolul anunţat cu Nutzy în rol principal. El nu era trecut pe afiş nici măcar cu litere mici. Aşa încât spectatorii păcăliţi au început să fluiere şi să bată din picioare, ca la Căminul cultural din Pleşcoi. Noi am luat bilete pentru Nutzy, nu pentru Murgeanu! Vrem banii înapoi!, ţipau spectatorii păcăliţi.

Ce bani, bă, tonţilor, i-a apostrofat Udrea de după cortină. Am luat noi vreun ban de la UE?

Păi, tocmai asta-i problema, cu­coană, a apucat să zică un prostovan clevetitor pe la televizunile mogulilor. Da’ cine-l bagă în seamă şi pe ăsta acum, în prag de Săptămâna Mare?

Chiar, aşa, acum avem marile noastre probleme. Dacă şi-a luat fata Moni de la Iri şi Zăvoranca s-a pupat cu mama ei scumpă, ce drac mai inventăm, să ţinem lumea ocupată!

Vine circul, vine circul! Las’ că merge şi fără pâine!

×