x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O diversiune anti-Basescu

O diversiune anti-Basescu

de Ion Cristoiu    |    07 Mar 2006   •   00:00
O diversiune anti-Basescu

Desi Traian Basescu a sustinut de zeci de ori ca-i vorba de niste materiale de lucru trimise de Servicii, jurnalisti si politicieni le iau drept niste propuneri legislative finale avand drept autor pe Traian Basescu. Ne aflam, asadar, in prezenta unui sir de acte incorecte. Comise cu buna stiinta, din vadita intentie de a-i pune lui Traian Basescu in seama intentia de a crea un stat politienesc.

La finele reuniunii cu partidele parlamentare de luni, 6 martie, Traian Basescu a tinut un discurs. O mare parte a acestuia a fost dedicat campaniei violente din presa si politica angajata in zilele din urma impotriva a ceea ce s-a numit intentia presedintelui de a instaura un stat politienesc. Traian Basescu a acuzat campania ca fiind lipsita de fair-play.

Si are dreptate!

Se simtea nevoia, in conditiile Romaniei din 2006, de un ansamblu de prevederi legislative coerente in domeniul sigurantei nationale. In consecinta, Traian Basescu a cerut Serviciilor Secrete sa elaboreze si sa trimita CSAT propuneri de legi vizand domeniul lor de activitate.

Serviciile au trecut la treaba. Si cum sta bine Serviciilor Secrete, obsedate de dusmani ascunsi in dosul perdelelor si interesate in a-si intari puterea, documentele trimise CSAT contin initiative care de care mai indoielnice.

Asa cum va arata Traian Basescu la finele reuniunii de la 13 februarie, CSAT n-a luat in dezbatere cele sase proiecte de legi primite de la Servicii. A decis sa fie trimise, drept material de lucru, comisiilor parlamentare de control al Serviciilor Secrete. Respectivele comisii urmau sa ia cele sase texte drept ceea ce erau: niste materiale brute.

Tot la sedinta de la 13 februarie s-a hotarat ca, dupa ce vor deveni proiecte de legi, cele sase documente aveau sa fie trimise CSAT pentru a fi aprobate. Si abia dupa aprobarea CSAT, proiectele intrau in dezbatere publica. Dat fiind riscul ca un material brut sa fie luat drept o propunere legislativa, CSAT decide secretizarea materialelor trimise de Servicii. Din necesitatea de a se evita o dezbatere publica, pornind de la niste materiale de lucru.

Asadar:
materialele trimise comisiilor nu au trecut prin examenul CSAT si cu atat mai putin al Presedintiei. Cotroceniul s-a rezumat la rolul de simplu releu intre Servicii si comisiile parlamentare.

Astfel ca materialele exprima viziunea Serviciilor Secrete asupra legilor privind siguranta nationala. In nici un caz nu le putem atribui lui Traian Basescu.

Materialele nu sunt propuneri legislative, ci materiale de lucru pentru propuneri legislative, un fel de propuneri de propuneri.

Ce s-a intamplat dupa:
desi secretizate, documentele ajung in presa;

desi Traian Basescu a sustinut de zeci de ori ca-i vorba de niste materiale de lucru trimise, de Servicii, jurnalisti si politicieni le iau drept niste propuneri legislative finale avand drept autor pe Traian Basescu.

Ne aflam in prezenta unui sir de acte incorecte. Comise cu buna stiinta, din vadita intentie de a-i pune lui Traian Basescu in seama intentia de a crea un stat politienesc.

Va fi dorind Traian Basescu sa se joace nitel de-a dictatura. Nu se vede asta in nici un caz din afacerea cu legile sigurantei nationale.

Dupa reuniunea de ieri, Traian Basescu a declarat ca-i vorba de o campanie lipsita de fair-play.

Noi credem insa ca-i vorba de altceva, mult mai grav: de o diversiune pusa la cale impotriva lui Traian Basescu de adversarii din politica si din presa.

Nu stim ce a gandit Traian Basescu vazand cum pot fi rastalmacite niste fapte publice exacte de-ale domniei sale.

In locul sau noi ne-am fi zis cam asa:

Pai, daca mie, care sunt la Putere, mi se intampla o asemenea porcarie, ce sa mai zicem de cei din Opozitie?!

Slava Domnului, ca mai am patru ani de mandat!

P.S. O tanti zbarcita sufleteste de la ziarul Gandul ma acuza nici mai mult, nici mai putin ca sambata, in timpul vizitei in Zambaccian, as fi scotocit prin rafturi dupa chilipiruri livresti potrivit unui scenariu pus la cale impreuna cu Adrian Nastase.

Iti trebuie o infinita cantitate de prostie sau de necinste ca sa scrii asemenea infamie fara a tine cont ca:

a) am declarat atat jurnalistilor prezenti sambata in Zambaccian, cat si dupa aceea, la tv, ca invitatul din partea Trustului Antena a fost Mihai Gadea. Distinsul meu coleg a avut insa o problema in familie. Astfel ca, la rugamintea sa, l-am inlocuit in ultimul moment. In asemenea conditii, n-aveam cum sa pun la cale o regie.

b) ori de cate ori merg in vizita la cineva, ma indrept glont spre biblioteca. E ceea ce am facut in Zambaccian.

M-as plange Clubului Roman de Presa pentru aceasta marsavie. Presedintele CRP e insa chiar directorul ziarului Gandul. Ca sa vezi!
×
Subiecte în articol: basescu traian editorial csat