x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O lovitura Traian Basescu

O lovitura Traian Basescu

de Ion Cristoiu    |    05 Apr 2006   •   00:00
O lovitura Traian Basescu

La sedinta CNSAS de marti, 4 aprilie 2006, Corneliu Turianu si-a dat demisia. Confirmand spectaculos ceea ce mi-a declarat duminica, 2 aprilie, la Zig-Zag cu Ion Cristoiu: ca alegerea sa n-a fost opera vreunei intrigi de Servicii sau de partide, ci o pura intamplare. Daca ar fi fost, Corneliu Turianu nu si-ar fi dat demisia. Ar fi ramas mai departe in fruntea CNSAS. Totul era de partea lui: legea, democratia, bunul-simt.

Corneliu Turianu si-a dat demisia din functia de presedinte al CNSAS. Cu opt voturi "pentru" si doua "impotriva", in fruntea institutiei a fost ales Claudiu Secasiu.

Lovitura de teatru la CNSAS? Evident ca nu. E o lovitura Traian Basescu. Prezent fara justificare constitutionala la sedinta extraordinara a Colegiului (cum va mai avea acest organism puterea sa-l deconspire pe Traian Basescu?!), presedintele a manevrat in asa fel incat sa iasa pana la urma asa cum au vrut el si Serviciile: sa nu ajunga presedinte Constantin Ticu Dumitrescu.

Cei care n-au urmarit evenimentele de ieri se vor intreba, fireste: ce a facut Constantin Ticu Dumitrescu dupa sedinta? Si-a dat demisia din CNSAS? A amenintat ca-si va da foc in fata Palatului Cotroceni, pentru ca l-a invins Securitatea?

Ei bine, Constantin Ticu Dumitrescu a iesit in fata bildingului si a declarat ca va ramane in Colegiu "pentru a veghea ca lucrurile de-aici sa se intample corect".

Nu de putine ori am scris si am spus ca toti cei care se erijeaza in Robespierri ai Romaniei tranzactioniste, in Lenini ai anticomunismului si antisecurismului sunt, in realitate, niste bravi fripturisti. Dincolo de guresenia lor neobosita se ascunde tanjirea dupa un chilipir.

Constantin Ticu Dumitrescu m-a confirmat.

De o saptamana si mai bine, Constantin Ticu Dumitrescu nu conteneste a sustine ca nu se bate pentru un scaun, ci pentru un ideal: deconspirarea Securitatii. Garantia ca acest lucru se va intampla, singura, unica garantie e prezenta domniei sale in fruntea CNSAS. Aceasta deoarece nu numai ca e ars de flacara idealului moral, dar si pentru ca stie cum pot fi invinsi securistii.

Luandu-l in serios, angajati ai CNSAS au iesit in strada si au demonstrat zi de zi, cerand ca Ticu Dumitrescu sa fie presedinte. Li s-au alaturat reprezentanti ai unor organizatii ai asa-zisei societati civile. Pe toate posturile tv au dat buzna talibanii anticomunisti, pe care-i credeam morti o data cu dezastruoasa guvernare CDR, pentru a-i terfeli pe toti cei care, in viziunea lor, se opun mai mult sau mai putin discret prezentei "Simbolului Ticu Dumitrescu" in fruntea CNSAS: presedintele Traian Basescu, liderii PD, Corneliu Turianu, care, auzi culmea ticalosiei!, si-a permis sa candideze impotriva Iisus Christosului de Dambovita. Delegatia Permanenta a PNL, ultimul organism de decizie inaintea Congresului, a adoptat o Rezolutie de sprijinire a lui Ticu Dumitrescu. Nu in ipostaza de simplu membru al Colegiului, asta n-a constestat-o nimeni, ci in ipostaza de presedinte.

Repetam: Miza, miza cu m mare, n-a fost demisia lui Corneliu Turianu din fruntea Colegiului, ci alegerea lui Constantin Ticu Dumitrescu.

Pentru asta, a fost cat pe aci sa se rupa Alianta si sa cada tara in instabilitate politica. Pentru asta, un om de talia lui Corneliu Turianu, magistratul care a indraznit, in 1992, sa admita contestatia lui Corneliu Coposu la candidatura lui Ion Iliescu, asumandu-si riscul de a fi dat afara, a fost facut albie de porci. Pentru asta, salariatii CNSAS au demonstrat zile in sir, in vazul camerelor de luat vederi, iar asa-zisa societate civila a organizat mitinguri antiprezidentiale. Primele din mandatul lui Traian Basescu. Pentru asta, revolutionarii de la Brasov au intrat in greva foamei.

La sedinta CNSAS de marti, 4 aprilie 2006, Corneliu Turianu si-a dat demisia. Confirmand spectaculos ceea ce mi-a declarat duminica, 2 aprilie, la Zig-Zag cu Ion Cristoiu: ca alegerea sa n-a fost opera vreunei intrigi de Servicii sau de partide, ci o pura intamplare. Daca ar fi fost, Corneliu Turianu nu si-ar fi dat demisia. Ar fi ramas mai departe in fruntea CNSAS. Totul era de partea lui: legea, democratia, bunul-simt. In locul sau a fost ales Claudiu Secasiu. Iar Constantin Ticu Dumitrescu, stiind totusi ca telul ascuns al Serviciilor, al Cotrocenilor, al Securitatii, nu demisioneaza. Anunta ca va ramane in Colegiu, pentru ca astfel exista garantia deconspirarii Securitatii.

Pai, daca ipostaza de simplu membru al Colegiului e suficienta pentru ca Securitatea sa fie, in sfarsit, rapusa, la ce bun tot taraboiul cu sefia?!

Merita chilipirul unui salariu, fie el si bunicel, al unor fleacuri de privilegii, sa accepti tu, Constantin Ticu Dumitrescu, cantat pe toate drumurile si pe la toate rascrucile drept Simbolul principialitatii, sa faci jocurile celor interesati ca deconspirarea Securitatii sa n-aiba loc?! Daca a pus la cale aceasta lovitura, Traian Basescu e un geniu. Pentru ca si-a indeplinit obiectivul: sa nu fie Constantin Ticu Dumitrescu in fruntea CNSAS!
×