x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O minciună abjectă și cu efect de bumerang!

O minciună abjectă și cu efect de bumerang!

de Serban Cionoff    |    26 Mai 2020   •   17:03
O minciună abjectă și cu efect de bumerang!

Astăzi, Comitetul pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European (EMPL) dezbate „situația precară în care s-au confruntat sute de mii de muncitori sezonieri”. Informație de mare interes pentru familiile și prietenii românilor care au fost trimiși, în condiții extrem de dubioase, de către actualii guWERNanți în Germania și nu numai acolo, pe care am citit-o pe pagina de Facebook a europarlamentarei Carmen Avram. Text concis și la obiect despre ceea ce autoarea numește „primul pas spre dreptate” și care se încheie cu un mesaj cu care nu sunt întru- totul de acord: „Aceste abuzuri josnice care i-au transformat pe români în sclavi trebuie să înceteze pentru totdeauna”.

 Se pare, însă, că există și persoane sau grupuri cărora, atât dezbaterea din comitetul Parlamentului European, cât și luarea de atitudine a europarlamentarei Carmen Avram, nu le sunt pe plac și au decis să riposteze. Dar nu printr-o confruntare civilizată, constructivă de idei și de argumente, cu dovezile pe masă, ci printr-o răstălmăcire otrăvită a realității,adică printr-o abjectă minciună. Mă refer la compunerea măsluită pe care a lansat-o  jurnalistul Dan Alexe sub un titlu anume ales pentru ca să ne atragă luarea aminte și poate chiar oprobiul:”Cum se petrece o hoție și  o impostură”.

 Compunere în care semnatarul o acuză pe Carmen Avram că în comentariul său „a lăsat să se înțeleagă că are un rol important în dezbaterea privind situația muncitorilor transfrontalieri”.Asta pentru că nici Carmen Avram și nici alt europarlamentar ales pe listele PSD nu face parte din această comisie. Acuzație foarte gravă în sprijinul căreia, însă, lectura celor scrise și difuzate de către colega noastră de breaslă, Carmen Avram, nu oferă absolut nici-o dovadă! În realitate, autoarea salută discuția lansată la cererea șefei EMPL, Lucia Duris ( pe care Dan Alexe o numește cu o nedisimulată aversiune:”o slovacă eurosceptică”) și își exprimă, tot în mod public, susținerea pentru acest demers.

 Nu există- repet și întăresc!-, nici măcar o propoziție în care Carmen Avram să pretindă, cu subiect și predicat, că ea sau alți colegi aleși în Parlamentul European pe listele PSD, au avut o contribuție, directă sau indirectă, la declanșarea respectivei dezbateri. Cu atât mai puțin, că „a lăsat să se înțeleagă”, așa cum insinuează Dan Alexe. În schimb, în calitate de reprezentant în Parlamentul European, a opțiunilor și al intereselor României Europene,Carmen Avram salută și susține această dezbatere. Atitudine perfect îndreptățită, care merită consemnată și respectată, cu atât mai mult cu cât nu este pentru prima oară când domnia sa face dovada că susține și promovează cauza României și a românilor în Parlamentul European.Nu este, desigur,singura care își onorează, în acest fel mandatul, după cum nu este nici singurul europarlamentar român care este spus tirului de injurii și intoleranței de către o foarte anumită parte a presei...  

  Că, printr-o minciună mare cât casa, jurnalistul Dan Alexe a ales să își susțină punctul de vedere și interesele personale sau de grup-interese evident deranjate de intenția europarlamentarilor din EMPL de a afla adevărul despre condițiile de muncă și de trai ale miilor și miilor de muncitori sezonieri,inclusiv de români, aflați în anumite state membre ale UE- asta ar fi putut să rămână doar o chestiune care îl vizează direct și personal.

Cât privește încălcarea brutală a deontologiei jurnalistice, de către același domn, Dan Alexe,nici treaba asta, sincer să fiu, nici nu mă mai miră, dovadă, printre multe altele, fiind postarea pe care a difuzat-o atunci când o altă reprezentantă a României în Parlamentul European, Maria Grapini, a fost aleasă vicepreședintă a Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor. Postare în care, de asemenea, fac o casă bună atacul la persoană, veninos, în termeni de crasă vulgaritate. Termeni pe care, tot Daniel Alexe, i-a mai folosit și într-o altă scriere veninoasă care o viza pe Carmen Avram. Ceea ce dovedește o jenantă perseverență în materie a autorului.

 Dar, cum spuneam, toate astea puteau să rămână chestiuni care îl privesc, direct și personal, pe jurnalistul Dan Alexe. Dar numai până la un punct! Pentru că suburbana și total mincinoasa lui ieșire publică împotriva europarlamentarei Carmen Avram este făcută de către Dan Alexe în calitate de corespondent la Bruxelles al prestigioasei entități de presă „Europa Liberă”.Siglă simbol, ani de-a rândul, pentru multe generații de români,care au identificat canalul „Europa liberă” cu însăși curajul și cu demnitatea în campaniile de promovare a adevărului. Nobile valori ale presei și ale slujitorilor săi pe care, din păcate, Dan Alexe le încalcă în mod inadmisibil.

 Așa încât, semnalul de alarmă pe care îl lansează în foarte mincinoasa-i scriere- „Fraților, asta-i demență!”- nu se poate solda decât cu un descalificant efect de bumerang.

×
Subiecte în articol: carmen avram sezonieri