x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O sedinta de demascare la Radioul public

O sedinta de demascare la Radioul public

de Ion Cristoiu    |    08 Oct 2005   •   00:00

Adrian Nastase a tinut joi o conferinta de presa pentru a raspunde noilor atacuri ale lui Traian Basescu. Apeland la formulari de o duritate evidenta.

Adrian Nastase a tinut joi o conferinta de presa pentru a raspunde noilor atacuri ale lui Traian Basescu. Apeland la formulari de o duritate evidenta. Fata de spusele presedintelui la adresa adversarilor sai din presa si din politica, discursul lui Adrian Nastase nu mi s-a parut o gaura in cer. Presedintele executiv al PSD a gasit de cuviinta sa-i raspunda in acelasi registru. Daca ditamai presedintele coboara confruntarea politica la nivelul wc-ului din gara, nu vad de ce altii ar fi obligati sa-i raspunda ca la receptia de primire in Academie. Apoi, intre noi fie vorba, istoria Romaniei - si nu doar cea postdecembrista - ne ofera schimburi de cuvinte tari mult mai dihai.

Continuu sa ascult Radio Romania Actualitati. Dintr-o curiozitate perversa. Vreau sa vad cum se transforma postul de radio public, hranit din banii nostri, dintr-o oficina de propaganda a fostei Puteri intr-o trambita a actualei Puteri. N-am nici o indoiala in ce priveste fatalitatea acestui proces. S-a intamplat asa, de 15 ani incoace, la fiecare schimbare de regim.

Emisiunea de joi seara, dupa stirile de la 22:00, nu m-a dezamagit. De la un capat la altul, ea fost un masaj thailandez aplicat, noaptea tarziu, barbatilor din actuala Putere: Traian Basescu, Mona Musca, Gheorghe Flutur, Calin Popescu Tariceanu.

A venit momentul dedicat conferintei de presa sustinute de Adrian Nastase. Nu numai postul public de radio, dar si orice institutie de presa corecta profesional s-ar fi multumit sa redea declaratiile presedintelui executiv al PSD. Alcatuitorii emisiunii au gasit de cuviinta insa sa adauge stirii propriu-zise propriile comentarii din studio. De condamnare a vorbitorului fata de atacurile la adresa lui Traian Basescu. Simteam, dincolo de cuvinte, stupefactia realizatorilor ca cineva indrazneste sa-i dea replica Tovarasului Basescu. Nici o formula de indignare prosteasca n-a fost ocolita: limbaj primitiv, coborare a luptei politice.

N-a fost de ajuns.

Pentru ca sedinta celulei bolsevice de la Radio sa fie completa a fost convocata sa-si spuna parerea, prin telefon, o jurnalista cunoscuta pentru ura oarba, de muratura continua, fata de Partidul Social Democrat. Invitata condamna si ea cu manie astmatica declaratiile lui Adrian Nastase. Despre atacurile lui Traian Basescu, numai de bine. Potrivit distinsei, Traian Basescu are doar un limbaj colorat. Daca uneori mai scapa si cate o injuratura, nu e nimic de condamnat. E stilul care l-a facut faimos. Si daca pe cineva l-a facut faimos stilul de bodega, respectivul are voie sa-l foloseasca. A devenit proprietar de drept al lui imi bag si-mi scot! Cine ii raspunde in acelasi stil incalca Legea drepturilor de autor!

Din studio intervenea redactoarea. - Nu-i asa ca Adrian Nastase e un primitiv? - mieuna ea.

- Miorlau, asa e!, se grabea sa aprobe analista. Si da-i si lupta! Amandoua cucoanele scotandu-si pantofii si dandu-i lui Adrian Nastase cu tocul cui in cap. Sa se invete minte sa se mai lege de Tovarasul!

Auzind ca la conducerea Radioului public a fost numita Maria Toghina, am intrebat pe cineva cine e fericita beneficiara a generozitatii nefericitilor copii de pripas ai lui Bratianu.

Intrebare legitima. Sunt un ascultator consecvent al Radioului public. Ii stiu dupa voce si dupa nume pana si pe cei care prezinta O melodie pentru fiecare. De Maria Toghina nu auzisem. Mi s-a raspuns. Respectiva a raspuns la Radio de Partidul National Liberal. Si cand a venit vorba sa fie numit un presedinte director general, Calin Popescu Tariceanu si-a amintit de una care-i vara din cand in cand, gadilitor, maciulia microfonului sub nas. Slava Domnului ca nu si-a amintit de cea care spala podelele la sediul PNL!
×
Subiecte în articol: editorial