x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O zboară Boldea pe Kovessi?

O zboară Boldea pe Kovessi?

de Dan Constantin    |    23 Mar 2012   •   08:14

O simpla cautare pe Internet la cererea "Boldea" iti afiseaza un intreg "cazier" care il arata pe fugarul acestor zile ca pe un infractor. Pana sa devina capete de acuzare in ancheta procurorilor, faptele lui Mihai Boldea au fost descrise cu lux de amanunte in presa locala din Galati. Tanarul avocat era asadar cunoscut ca un cal breaz de la Braila pan la Cotul Pisicii. Afacerile imobiliare in stil mafiot i-au adus nu numai o avere consistenta, ci si un "certificat" de maturitate pentru a intra pe usa principala in politica "mare". Un baiat bun de gura, tanar, dinamic, capabil sa stranga in jurul lui alti tineri gata sa dea si cu pumnul la nevoie pentru "cauza" – iata prototipul portretului promovat de "Partida Basescu" pentru innoirea clasei politice. El a fost "capturat" rapid de craii de curte veche ai PDL, responsabili pe zona Galati. Domnul Toader, care a vazut multe prin porturile lumii, a venit cu tanarul de mare viitor la Bucuresti, sa-i fie validat candidatul pentru Camera Deputatilor. Boldea facea un tandem fericit cu o alta "scula" locala ­ Marius Necula, tavalit si el prin multe scandaluri de marime mica si mijlocie.

Acum toti cei care l-au selectionat, l-au apreciat si l-au pus pe liste pentru nonimale in 2008 nu-si mai aduc aminte de urmaritul general. Toader il stie vag, se mira cum a putut baiatul asta mai neconformist sa o ia pe o cale gresita; Necula s-a dat la fund, cei care au facut afaceri cu el, tac adanc.

Se incearca ascunderea trecutului politic al tanarului de mare viitor, care inca din 2004 era seful organizatiei junilor din PD Galati. Mai mult, in arhiva Camerei Deputatilor, il gasim pe Boldea in pozitia de vicelider al grupului PDL. Intre timp se mai petrecuse un eveniment, acum ascuns cu jena sub pres de partid. Un complice al deputatului intr-o escrocherie de 1 milion de euro, Bogdan Boza, a fost "de forma" contracandidatul Elenei Basescu la sefia organizatiei nationale a tineretului PDL. Prin toamna anului trecut, lantul iubirii dintre Boldea si partidul de suflet al presedintelui Basescu, ziditorul PDL, s-a cam destramat. Greii partidului cred ca aflasera ca se apropie funia de par pentru Boldea si incercau sa se degajeze de scandalul ce se pregatea de explozie. Atunci, Boldea se duce la "Partidul Dosarelor", la aliatii PDL la guvernare, in gasca puscariabililor din UNPR. Aici, surpriza, s-a autoexilat, dupa cum declara cu un umor involuntar nebun Nicolicea "pentru ca nu a venit la investirea mea" (n.n. ­ in functia de membru al Comisiei juridice al Camerei, unde Boldea era si el membru, transferat cu tot cu "post" de la PDL). Acum Boldea, fugit de la locul faptei, urmareste evenimentele de la Sharm El Seik.
1
Procuratura n-a putu sa-l opreasca la granita, serviciile de informatii n-au stiut cum sa-i sparga cauciucurile pe drum, DIICOT-ul lui Olaru, baiat de Bacau, nu poate sa scape de complexul Monica Gabor, iar Kovessi se teme sa nu i se sparga scandalul in cap intr-o varianta "fuga lui Hayssam". Atunci, cum scapam de cazul Boldea? Simplu, sa-i saltam pe parlamentari fara prea multe reguli. Ajungem la ideea ca masura este foarte buna; sa-i belim mai repede pe alesii carcotasi. Si pe urma mai vedem noi. Cand a zbughit-o Hayssam, au fost demisi sefii a trei servicii de informatii. Iata ca si Boldea ar putea fi bun la ceva! Macar sa-l puna mai repede pe Morar in scaunul programat.

×