x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Obsedantul…Congo

Obsedantul…Congo

de Marian Nazat    |    28 Mar 2012   •   18:50

"Daca iese Bombo,/Vom fugi in Congo !', asa scanda opozitia portocalie prin 2004. Sloganul a prins, iar Adrian Nastase a pierdut alegerile prezidentiale de atunci. Dupa doisprezece ani, ai de strigau refrenul cu pricina au luat-o spre Africa. Junele Boldea a taiat-o repejor la safari, chipurile !, desi vanatul transnational e tocmai el, "perfect localizatul' ! Copoii sloboziti de stapanul de la Cotroceni i-au adulmecat urma si-l latra asurzitor. Trofeul deputatului galatean va fi servit ca delicatesa rara la ospatul bruxellez, odata cu intrarea in spatiul Schengen. Argumentul imbatabil ca Parlamentul de la noi nu mai este colacul de salvare al infractorilor cu imunitate, scutul infailibil al coruptilor cu staif. Capatana lui Boldica va sta pe tipsia oferita Inaltei Porti de autoritatile dambovitene.

MORALA: Mamaliga romaneasca explodeaza cu intarziere. Pai, de-ar fi fugit la Brazaville inca din 2004, pedelistul Boldea era acum ditamai proprietarul de plantatie acolo, nu un urmarit international ce-si negociaza pe e-mail termenii intoarcerii la carcera.

■ Noul purtator de vorbe al Ministerului Public este chiar presedintele Basescu. (De vorbe, nu de cuvant, fiindca nu poti sa-i ceri unui om ce n-are.) Pe criza asta nenorocita, cei de la Parchet au scos din organigrama postul in cauza. Vestea a ajuns iute la Palat, caci inaltul locatar n-are alta treaba decat sa asculte inregistrarile din fel de fel de birouri si sa citeasca stenograme cu dedicatie. Saritor din fire, Traian file de dosare s-a pus la microfon si ne-a povestit despre "neindemanarea' unor procurori "obositi'. Ori despre tactica gresita a anchetatorilor, porniti cam repede la perchezitii si cate altele.

Sfarsitul a fost hollywoodian, ca-n filmele idioate ale americanilor: "Il voi gasi si-n gaura de sarpe ! Stiu tot, il urmaresc pas cu pas, dimineata era in Kenya ". Natia s-a linistit brusc, n-o mai imboldeste alta grija. S-a culcat impacata si mandra de omul ce-o pastoreste, caci deunazi tot el a rezolvat si "Rapirea din Bagdad'. Privindu-l in toata splendoarea interventiei sale invartosate, m-am lamurit definitiv. Curand, expira mandatele sefilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de la Directia Nationala Anticoruptie si cum e austeritate, am o propunere: sa se comaseze cele doua functii si sa i se dea dlui Basescu. Nu ca i s-ar potrivi ? Ba bine ca nu, manusa, nu altceva ! Sa-l intrebam si pe ambasadorul Gittenstein, sa-i cerem dezlegarea ? OK, dar trimisul americanilor la Bucuresti n-a apucat sa se consulte cu Monica Macovei, sfetnicu-i de taina… (Apropo, ce-o mai insemna azi turnatoria ?) E nevoie de modificarea Constitutiei, ziceti ? Nicio problema, se ocupa "caricatura' aia de Cotoi, platit sa ne zgarie rabdarea si auzul. La urma urmei, in capul fiecarei institutii sa fie el, Comandantul Suprem, ce atata risipa de fonduri !? Si-n orice gaura de sarpe sa dai mereu de Preaumilitul Basescu.

■ Sunt fara sperante, demoralizat ireversibil. Intr-unul din recentele interviuri, Intaiul Reformator al patriei ne-a dat o veste socanta: Nuti si Robertissima sunt in crestere ! Niste fetiscane care ucenicesc cu sfiala si aplecare pe la atelierele mesterilor politici. De aici si poticneala cu numaratoarea voturilor ori cu absorbtia, ce vreti, bajbaieli de calfe ? Dar curand ele vor fi "grele', ne asigura protectorul lor, si abia astfel incep sa ma gandesc serios la… Congo.

×
Subiecte în articol: editorial