x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Odioasa dovadă a competențelor "predestinatei"

Odioasa dovadă a competențelor "predestinatei"

de Serban Cionoff    |    11 Feb 2019   •   17:30
Odioasa dovadă a competențelor "predestinatei"

Poate că unii au considerat că mesajul transmis de către ministrul de  Justiție, Tudorel Toader celor care nu mai știu ce să mai facă  și ce să mai dreagă pentru a o vedea pe Laura Kovesi primind caftanul de șef al viitorului Parchet European este o foarte mare nepolitețe, dacă nu chiar un cumplit blestem. ,,M-aș bucura dacă ea(Laura Kovesi n.n.) v-ar face și dumneavoastră ceea ce ne-a făcut și nouă’’. Asta i-a spus, verde-n față,  ministrul Tudorel Toader lui herr Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, venit la București pentru a convinge autoritățile să nu se opună, ba chiar să susțină cu ardoare, numirea Slujirii în înalta funcție a sistemului de justiție al Europei Unite.

 Doar că, a poza în om de bine care vine să îi convingă pe răuvoitorii guvernanții de la București să îi acorde sprijin multilateral medaliatei Zeițe a Anticorupției, asta mi se pare un demers fără noimă. Mai ales dacă ne gândim că există foarte multe și profund nedrepte cazuri în care diriguitorii instituțiilor Uniunii Europene au ignorat, în mod deliberat și sistematic, adevărul despre starea de fapt din România, preferând să dea crezare unor clișee mincinoase, otrăvite, dar care, se vede treaba, le-au servit de minune  unor scenarii pe care le aplică țării noastre. Situații în care am fost nevoiți, pe propria piele, să dăm dreptate înțeleptului care a spus că atunci când o carte se lovește de un cap și sună a gol, nu este, întotdeauna, de vină cartea!

 Și tot în aceste zile care au mai rămas până când să producă efectele compromisului pe care îl pun la cale Germania și Franța , adică să își retragă din cursă proprii candidați pentru șefia Parchetului European lăsând pârtie Laurei Kovesi- pe care tot herr Gunther Krichbaum a declarat-o ,,predestinată pentru această funcție’’-, a ieșit la rampă un cor de bocitoare care nu mai contenesc să  o căineze pe sărmana Slujire pentru cât de hăituită mai este de către haitele de corupți și de lipsită de susținerea din partea conaționalilor săi. Mai ceva ca într-o telenovelă după romanul ,,Vândută de propria mamă’’!

 În aceste împrejurări, stai și te întrebi cum anume ar putea să se mai apere sărmana ființă de ura și de invidia unor anumiți conaționali?Alții, desigur, decât #rezistenții săi jurați. Cu  ce probe să mai vină Laura Kovesi în mapa profesională pe care o va prezenta comisiei pentru a-și demonstra ,,competențele fără urmă de îndoială’’?

 Și iată că, atunci când nici nu ne mai așteptam, iată că apare și soluția salvatoare. De unde? Nici nu o să vă vină să credeți: de la Antena 3! Unde,aseară, la o oră de maximă audiență, s-a discutat pe larg cazul judecătoarei  Gabriela Bârsan, fostă președintă a secției contencios a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care, după șapte ani de coșmar, a fost achitată definitiv de către instanța supremă. Coșmar instrumentat și pus în act cu o diabolică tenacitate de către DNA, la butoanele căruia se află, ați ghicit!, predestinata Laura Kovesi. Decizia de achitare a doamnei Gabriela Bârsan fiind motivată în patru puncte categorice, imposibil de contrazis, prin care s-a dovedit că dosarul instrumentat pentru fapte de corupție nu a fost decât o odioasă înscenare. Murdară înscenare căreia i-au căzut victime atât judecătoarea Gabriela Bârsan, cât și soțul său, profesorul universitar Corneliu Bârsan, eminent dascăl facultății de drept din București și fost judecător la CEDO.

 Am aflat și eu, în decursul anilor, grelele suferințe și cumplitele nedreptăți la care au fost suspuse aceste două personalități ale științei și practicii dreptului de către o haită de inși care, prin modul în care înscenarea le-a fost dărâmată la instanța supremă, s-a dovedit că nu ajung nici la degetul mic al soților Gabriela și Corneliu Bârsan. De aceea, am fost profund impresionat să aflu că, după ce la ÎCCJ a fost pronunțată decizia de achitare definitivă, doamna Gabriela Bârsan a avut seninătatea și noblețea sufletească să nu îi blameze pe netrebnicii care le-au otrăvit sufletele domniei sale și domnului profesor Corneliu Bârsan. Rostind numai aceste cuvinte de-a dreptul cutremurătoare prin simplitatea și dureroasa lor sinceritate:,,Cei șapte ani nu mi-i mai dă nimeni înapoi’’.

 Nu știu și nici nu prea cred că herr Gunther Krichbaum sau onorata comisie care se pregătește să o înscăuneze pe Laura Kovesi la șefia Parchetului European, au văzut, în direct sau în reluare, extraordinara emisiune de aseară de la Antena 3. Sunt și rămân, însă, convins că trebuie neapărat să o vadă, fiindcă acest cutremurător ,,Caz Gabriela Bîrsan’’ reprezintă cel mai zdrobitor probatoriu pentru mult trâmbițatele ,,competențe fără nici-o urmă de îndoială’’ care  o fac, pe Laura Kovesi, să fie ,,predestinată’’ pentru marea șefie ce i se pregătește. Șefie în virtutea căreia, să nici nu le fie de mare mirare domnilor jurați europeni, dacă, la o adică, nu le va aplica, unora sau altora dintre ei, același nenorocit tratament cu care au operat  procurorii DNA în cazul judecătoarei Gabriela Bârsan. Abjecta înscenare pusă la cale de către procurorii DNA, sub comanda Laurei Kovesi, dând, fără nici–o umbră de  îndoială, adevărata dovadă a competențelor Predestinatei.

  Că doar pentru asta a fost ,,predestinată’’, Laura Kovesi, nu-i așa?

×