x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Omul... ca o carte de lumină.

Omul... ca o carte de lumină.

de Maria Timuc    |    01 Iun 2011   •   21:00

Aura corpului omenesc este 'pielea sufletului', spune maestrul Omraam Michael Aivanhov. Asa cum pielea protejeaza corpul de toate im­pu­ri­ta­ti­le ce-ar putea sa-l distruga, aura sau emi­sia luminoasa, nevazuta, prezenta in jurul tuturor formelor de viata, pro­tejeaza sufletul. 'Aura reprezinta o carte, dar o carte de o asemenea sub­tilitate incat ne este greu sa ne fac­em despre ea o idee. Si asa cum nu exista doua creaturi cu aceleasi am­prente digitale, tot asa nu exista doua creaturi cu aceeasi aura, in­tru­cat aura oglindeste totalitatea fiintei umane', mai spune Aivanhov in car­tea sa 'Aura, pielea noastra spiritua­la' (Ed. Porsveta). Asadar, aura este 'car­tea' in care se scriu gandurile, sen­timentele, virtutile si ceea ce lip­seste sau este bolnavicios in caracte­rul nostru. Toate acestea se transfor­ma in lumina de diferite culori, lu­mi­na ce compune aura corpului. Pre­zen­te in aura, culorile curcubeului ves­tesc faptul ca fiinta ce emite ase­menea semnale luminoase este una care traieste o viata virtuoasa. La polul opus, culorile murdare, reci, intunecate arata ca fiinta ce poseda o asemenea aura a fost prinsa in mrejele unei gandiri negative sau in cele ale unui mediu mental si emotional distructiv.

Recent am participat la o conferinta sustinuta de initiati straini, care aveau un aparat, capabil sa preia sem­nalele din corp si sa foto­gra­fie­ze/filmeze aura. O persoana conectata la aparat cu ajutorul unor senzori isi schimba rapid culorile aurei, schim­bandu-si gandurile. Mai mult, un vindecator care-i transmitea persoanei energie cu mainile, reusea sa-i modifice zonele intunecate ale au­rei in cateva minute, ceea ce se ve­dea clar pe imaginea aurei, proiectata pe un ecran. Asta nu era altceva decat o demonstratie a faptului ca gandurile sunt capabile sa ne schimbe 'coloristica subtila' in fractiuni de se­cunda si, in acelasi timp, sa ne schim­be dispozitia, starea de sanata­te, dar – mai ales – sa ne faca vulnera­bili sau puternici in interior. 'Nu exista o protectie mai eficienta ca o au­ra pura si luminoasa', mai spune maestrul Aivanhov. Asta-i valabil pentru toate fiintele, indiferent de fe­lul in care arata aura lor intr-un mo­ment sau altul. Fiecare gand bun lu­mi­neaza fiinta si o face mai puternica, mai sanatoasa si mai mult imu­na la raul... din jur. Fiecare virtute ome­neasca sfarseste prin a colora emi­siile subtile in cele mai splendide cu­lori ale curcubeului, iar culorile acestea inspira trairi interioare atat de fru­moase, incat... cel ce le traieste nu se mai poate multumi cu altceva in via­ta sa. Nici palatele, nici banii, nici cele mai spectaculoase aventuri nu pot darui trairi mai minunate decat gandurile si virtutile, care imprima in aura corpului omenesc culorile curcubeului.

'Puritatea, rabdarea, milostenia, ge­nerozitatea, dreptatea, credinta, umi­linta si dezinteresul' sunt virtutile enu­merate de Aivanhov, capabile sa faca din om un curcubeu.

Pe masura ce devenim mai virtuosi si mai abili in lucrul nostru cu propriile ganduri, aura corpului de­vi­ne un veritabil zid de aparare al su­fle­tului nostru. Mediul impregnat cu ne­gativitate, manie, ura, suferinta si gan­duri distructive este tinut la dis­tan­ta (cel putin in plan subtil) de orice pe­ricol. Asta se intampla pentru ca vir­tutile si gandurile incarcate cu iu­bire sau bune intentii ne poarta pasii catre ceea ce este divin in noi si catre ceea ce este divin in altii. Invers, do­rin­ta de a-i distruge pe ceilalti, dorinta de a le face rau, invidia, ranchiuna, la­co­mia, zgarcenia, rautatea etc. cre­eaza culori sterse, murdare, urate in aura si au consecinte asemanatoare asupra mediului inconjurator. Din pri­cina negativitatii noastre putem fi surse de poluare emotionala pentru oameni sau surse de lumina, in preaj­ma carora se risipeste raul si su­fe­rinta. A lucra asupra aurei noastre in­seamna a ne preocupa de calitatea gan­durilor si a trairilor interioare, dar si de calitatea faptelor noastre. A ne dezvolta virtutile, a ne suprave­ghea modul de gandire zi de zi, a dori in­totdeauna, in orice situatie, binele oa­menilor, chiar daca uneori ei vor sau ne fac si rau, inseamna a ne proteja sufletul cu ajutorul celei mai pu­ter­nice arme aflate in posesia noastra; propria aura. Chiar daca uneori pare ca ceva ne copleseste, o forta in­tu­ne­cata ne invinge sau ne distruge, sa ne amintim ca fiecare gand de iubire si de iertare ne face mai puternici si face din aura noastra cea mai frumoa­sa 'carte de lumina', pe care o pur­tam in jurul nostru, oriunde am fi si o transmitem inconstient lumii in­conjuratoare.

×
Subiecte în articol: editorial