x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Omul din vârf este problema

Omul din vârf este problema

de Razvan Barbulescu    |    27 Apr 2012   •   15:08
Omul din vârf este problema

Feudali. Au lucrat cu aroganta. I-au pierdut obraznicia, nerusinarea, cinismul si sentimentul care le venea din maruntaie si li se citea pe fata: ca li se cuvine, ca sunt acolo pentru totdeauna, ca Romania e in slujba lor. Udrea, Anastase & gasca pedelista protejata de Traian Basescu lasau impresia nenorocita ca tara e capusata pe vecie, fara leac. Guvernul MRU a temporizat lucrurile, a tinut viata in loc, n-avea organ pentru starea de spirit a populatiei, desi Serviciile o cunosc exact. Dar, paradoxal, a cazut fiindca n-a rezistat presiunii pedeliste. A devenit un fel de guvern Boc 2, tragea de timp ca sa-si revina PDL-ul din respiratie gura la gura.

Boc a simtit caderea guvernului MRU ca un pumn la ficat. Impietrit, hepatic-pergament, buze stranse, statuie fara soclu. A anuntat dramatic: coalitia nu mai exista din cauza tradarilor si a lipsei de caracter. Pretios. Nascuta din tradare, a pierit de ce i-a fost frica; nici soimii patriei nu credeau in principiile adanci ale coalitiei PDL cu un partid de zero la suta mosit din tradari asistate. Boc inca traieste cu nostalgia taierilor de panglici la drumuri inexistente.

De groaza tradarii, parlamentarii pedelisti si-au legat mainile, s-au priponit de clante, au sigilat usile si au aruncat cheile pe geam. In lacrimi, Placinta mima o drama personala, la poalele pletelor lui Udrea. Traia drama unei constiinte care se zbatea intre interesul partidului si durerea de burta. Blonda, pe care n-o mai suporta nici partidul, lucra cu Placinta ca in Parcul Moghioros cu pensionarii, munca de la om la om.

Viermii, ciumpalacii si ineptii aveau o vorba: astia ne cred prosti. N-au renuntat la ea nici dupa smecheria tactica a demiterii lui Boc. N-au crezut in MRU fiindca era garantat Basescu. Piata a intuit exact. "Omul din varf e problema, declara Jurnalului, in 30 ianuarie, Radu Vasilescu, student la ASE... Omul acesta si-a abuzat mandatul prin toate mijloacele posibile si imposibile... Masurile care s-au luat in urma protestelor fac parte dintr-o strategie a puterii de detensionare a situatiei."

Associated Press mentiona cauzele caderii Guvernului MRU: masurile dure de austeritate, nepotismul, coruptia resimtite de populatie. A.P. il confirma pe Paleologu, la capitolul coruptie, "idiotii care fura". O agentie de presa nu contabilizeaza comportamente, motiv pentru care A.P. nu pomenea de lehamitea populatiei, de sfidarea pedelista.
Si mai ales de vrajba ca politica prezidentiala.

×
Subiecte în articol: editorial