x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Onicaş la Grigoraş

Onicaş la Grigoraş

de Dan Dumitrescu    |    03 Feb 2010   •   00:00

S-au aprins ultimele trabucuri ale vacanţei, ale transferurilor, ale testelor din ce în ce mai amicale. Blazoanele aroganţei nu mai au însă făloşenia de altădată. Par mai degrabă accesorii numai bune de ataşat pe dindărătul caprelor râioase. Mincinoşii înavuţirilor inculturale nu prea vor să recunoască public că sunt cam răciţi, că i-a cam luat curentul crizei. Ar vrea să vândă, dar nu prea mai au marfă care să tenteze, ar vrea să cumpere, dar n-au cu ce. Şi nici să facă figură de faliţi nu prea le dă mâna, fiindcă s-ar râde cartierul de ei. Aşa că preferă poza parcaţilor în expectativă doar din raţională cumpătare.

CFR Cluj a hibernat în fruntea clasamentului şi a croit din osânza acestei poziţionări promisiunea de a realiza eventul. Argumentarea opţiunii este însă subţire rău de tot. Samsarii care în trecut foiau prin buzunarele generoase ale lui Arpad Paszkany şi care făcuseră din Cluj destinaţia câtorva plutoane de fotbalişti au cam intrat în şomaj tehnic. Perspectivele optimiste se cam pierd în ceaţă când renunţi la Yssouf Kone, la Dubarbier şi încerci să te cârpeşti cu Kanyuka sau Roberto de Zerbi. Mi-a plăcut reclama care i-a fost făcută italianului prin intermediul unor jurnalişti dispuşi să înghită călduţele impresarilor. Spuneau ei că Roberto de Zerbi ar fi ales Clujul, deşi era curtat intens de Padova, Modena, Cittadella sau Albinoleffe. Bravo, mă, reuşiţilor! Dar cum stă Robertino cu jocul? Promiteţi voi că poate compensa italianul plecările lui Kone sau Dubarbier? Nu vă grăbiţi cu răspunsul. Mai aşteptăm vreo şase luni.

Găleata de iarnă a Unirii Urziceni pare a fi şi mai şi. A plecat Dan Petrescu. Sunt pe cracă Dacian Varga şi Tibi Bălan, fiindcă Vasile Şiman nu prea se-ndoaie la afaceri aproximative. Ricardo Gomes a uitat să se întoarcă din Brazilia. Noroc cu Ronny Levy. Israelianul, deşi vine din cu totul alte condiţii meteorologice, promite că se va acomoda intemperiilor din campionatul nostru şi îşi atârnă speranţele de un posibil loc cinci. Ca să aibă de unde urca.

Steaua şi Politehnica Timişoara pot fi tratate la comun. Deoarece Marian Iancu şi Gigi Becali au negociat în zodia gemenilor. A gemenilor Karamyeni. Sunt păreri conform cărora Marian Iancu ar fi fost în această afacere negustorul iscusit, negustorul care a reuşit să plaseze pe piaţă două produse uzate.

Alţii susţin că Gigi Becali este cel care s-a scos prin parafarea dublului transfer. Doar timpul va arbitra între cele două tabere. Dinamo, echipa celui mai autentic dintre trabuce, este marcată de reîntoarcerea fiilor rătăcitori: Mărgăritescu, Liviu Ganea, Păun şi Crăciun.

E de bine. Tot de bine poate fi şi revenirea în joc a lui Bratu. Doar Borcea e înnebunit. Sună telefoanele ca la balamuc. L-au zăpăcit englezii cu ofertele pentru Marius Niculae. Fiindcă englezi sunt şi ăia de pe ultimul loc în prima ligă şi tot englezi cei de pe locul 23 în liga secundă. Dar Borcea, nu şi nu. Nu se uită el la 300.000 de euro când e în joc onoarea lui de dinamovist.

Sunt mulţi scorţoşii transferurilor de marcă. Ei au primit însă pe ultima sută de metri o lovitură de graţie. Steaua s-a înţeles cu Poli Iaşi pentru un împrumut şi astfel a ajuns Onicaş la Grigoraş.

×
Subiecte în articol: editorial