x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Operaţiunea „Dottore” – marca „Băsescu”

Operaţiunea „Dottore” – marca „Băsescu”

de Dan Constantin    |    19 Iun 2012   •   14:02

Cu ranjetul sarcastic, avand zarurile masluite in mana si jucandu-le pe sub masa, Basescu il lua peste picior pe Ponta acum o saptamana. Dottore, dottore, repeta Basescu… Nimeni nu a dat mare importanta bascaliei, intra in tipicul exprimarii 'intelectualului' Basescu. El era insa informat cu pregatirea dosarului menit sa-l manjeasca pe Ponta, ce se voia sarit din pozitia de 'Micul Titulescu' in scaunul rezervat Romaniei la Bruxelles, ca 'Marele Titulescu'. Cand radea cu schepsis, delatiunea cu plagiatul plecase deja spre revista Nature, se pregatea publicarea suspiciunii de plagiat in lucrarea de doctorat. 'Sursa anonima' era cu identitate in Romania, nu picase din luna, lucrase de zor sub comanda unei institutii. Aceiasi care fiseaza articolele din presa comunista semnate de persoane care au ajuns ceva in Romania si dupa 1989. Aceiasi care poate pune in miscare corespondenti de presa din strainatate gata sa puna microfonul in gura editorilor de la Nature, sa dirijeze (pe bani corespunzatori) semnalul 'plagiatului' catre presa internationala, care era innebunita sa dea stiri proaspete despre o carte scrisa acum zece ani.

Sa nu ne creada naivi, Dottore Basescu! Presedintele nostru a avut mari greutati in a ne comunica exact ce studii a facut EBa prin America. Chiar a mintit cand a spus ca aia mica si inculta a terminat Universitatea in America. Asa ca nu-l cred pe Base interesat de studiile doctorale ale altora; subiectul il pune in inferioritate jenanta. Ne atrage atentia ca Ponta chiar a scris o carte si este doctor in stiinte juridice! Dar slugile de la Cotroceni i-au pus subiectul pe masa: sefu’ avem ceva tare, sa actionam! Funeriu, care nu si-a aratat pana acum Bacalaureatul, ca o 'rusinica', impreuna cu un chimist destituit din servit cireasa de pe tort. In 2003, notele de subsol nu erau chiar obligatorii la carti, asa incat bibliografia atasata la final nu demonstreaza plagiatul.

In furia lor razbunatoare, basistii au tintit si in alti juristi de prestigiu, in profesori de drept cu mare reputatie. In plus, au uitat ca Ponta chiar a pus bazele institutiei – subiect al tezei de doctorat – Tribunalul Penal International. Inepta delatiune uita sa mentioneze ca lucrarea din care s-ar fi plagiat apartine profesorului Diaconu, cel care prefateaza cartea lui Ponta.

Clica lui Basescu cade prin asemenea acte in abisul ridicolului, iar Dottore de la Cotroceni arata ca pentru el nu mai este leac. Cand ani intregi nu i-a pasat cum si-au luat Bac-ul ministrii lui Boc si Ungureanu, cum au adunat diplome Igas, Boghicevici, Udrea, Boagiu, Petrescu, Fuia, Mustea, Oprea si altii, saltul la analiza lucrarilor de doctorat din guvernul Ponta arata ca in Palatul Victoria s-a ridicat gradul de scolarizare. Asta, printre altele…

×