x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Opinia publică

Opinia publică

de Tudor Octavian    |    12 Iul 2011   •   21:00

Adrian Berbecaru avea doi copii foarte reusiti si o sotie, Adriana, foarte intelegatoare. Numai ca, dupa ce a inceput sa se vorbeasca despre Adrian ca e homosexual, Adriana n-a mai fost la fel de intelegatoare ca inainte si in scurt timp a divortat.

Totul a plecat de la faptul ca Adrian le spunea femeilor care-i faceau avansuri ca-si iubeste nevasta si ca si-ar pierde echilibrul sufletesc daca ar insela-o. Pe femei le impresioneaza pozitiv barbatii care declara ca-si venereaza sotiile si ca de aceea le raman devotati. Dar le si ener­veaza, fiindca ar putea fi un mod de a le refuza, pe cat de cuviincios, pe atat de perfid. Ca sa se razbune pe Adi, una dintre cole­gele care-l copleseau cu atentiile lor si cu tot felul de apropouri fara perdea a lasat sa se intelea­ga c-ar fi ambigen, dar mai mult analist, si nu unul politic. In targurile unde vorba circula repede, e de ajuns sa se spuna despre cineva o marsavie, ca toata lumea vrea confirmari. De infirmari nu se ocupa nimeni.

S-a mai intamplat un lucru, pe care Adrian nu avea cum sa-l previna atunci cand le-a spus femeilor exagerat de insistente ca le apreciaza, dar ca isi venereaza sotia. Homosexualii din targ s-au grabit sa-l ajute, asa cum se ajuta intre ei barbatii gay atunci cand ii dezamagesc femeile. E de mirare cati barbati dezamagiti de femei se gasesc chiar si in oraselele unde e foarte usor sa te amagesti. Dupa ce doi politisti l-au oprit in plin trafic, doar ca sa-l mangaie discret pe gat in timp ce-i masurau alcoolemia, si insusi directorul de la Fisc i-a marturisit, masandu-i discret un deget, ca exista intotdeauna solutii si nu neaparat la declaratiile de venit, Adrian s-a dat seama ca nu se putea pune cu opinia publica.

Nu-i ramanea decat sa-si ia o amanta si sa intre astfel in randul familistilor onorabili. Pentru doamne, divortatii sunt un fel de marfa second-hand. Cine rascoleste magazinele cu haine la mana a doua gaseste intotdeauna si ceva de firma. Partea proasta e ca afla toata lumea ca ai ajuns sa cumperi de la second-hand, dar nu si ce-ai gasit acolo. Iar un fost homo­sexual divortat de nevasta, care cauta o amanta e situatia cea mai proasta in care poate sa decada un barbat. In targ, disponibile cu adevarat mai erau doar amantele primarului, ale sefului de la partid si ale parintelui Oprisan de la Biserica Toti Sfintii. Femei de incredere, ce-i drept, cu barbati si copii, insa pretentioase. Ca si cum se vorbisera, toate trei i-au spus lui Adrian ca nu poate fi un amant de incre­dere, pentru ca se indragos­teste sincer. Amanta popii i-a zis-o fara metafore ajutatoare: Doar n-o sa-i las pe barbatu-miu si pe dragutu' de Oprisenel pentru un incepator.

Lui Adrian ii mai ramanea o singura sansa de a fi un barbat im­plinit in dragoste: sa se recasatoreasca si sa divorteze de mai multe ori de Adriana, ca sa aiba ce-i reprosa si ea toata viata. C-a fost homosexual, c-a fost cra­iul craiului, ca a avut mai multe esecuri in casatorie si, in general, ca e asa cum zice toata lumea c-ar fi.

×
Subiecte în articol: editorial