x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Oportunismul inconsecvenţei

Oportunismul inconsecvenţei

de Ion Cristoiu    |    25 Sep 2007   •   00:00

Ce fac insă domnii liberali? Uită cu desăvărşire campania lor pentru retragerea din Irak. Ba mai mult, in declaraţia despre eveniment, domnul premier vorbeşte de eroi in lupta impotriva terorismului.



Joi, 20 septembrie 2007, radiourile şi televiziunile au difuzat ştirea potrivit căreia un militar romăn din Irak - sublocotenentul Ioan Grosaru -  a fost victima tragică a unei explozii cu dispozitiv capcană. Alţi cinci militari au fost răniţi, unii dintre aceştia riscănd să rămănă desfiguraţi pentru tot restul vieţii. In toate ţările democratice ale Europei, o asemenea ştire ar fi fost un nou prilej pentru adversarii prezenţei militariceşti in Irak de a pune din nou problema participării la un război mai mult decăt absurd. In scumpa noastră ţară, Partidul Naţional Liberal (de guvernare) şi-a inscris pe drapelul politic, la un moment dat, retragerea trupelor noastre din Irak.

Vorba lui Coşbuc.
Ce mai chiot, ce mai vuiet!

Declaraţii ritoase ale lui Călin Popescu Tăriceanu, mai-marele partidului. Intervenţii zgomotoase ale liderilor liberali in studiourile TV şi in paginile ziarelor. Iniţiativa unei campanii de străngere de semnături.

Aţi văzut vreodată un cal ajuns cu trăsura in buza unei prăpăstii?!

Se opreşte brusc din galop şi, ridicat in două picioare, fornăie şi mihohoteşte.

Nu altfel a reacţionat Traian Băsescu in clipa cănd liberalii au aprins vălvătăile retragerii din Irak.

De ridicat in două picioare n-a fost nevoie. Fiind biped, şi nu patruped, precum calul, domnia sa beneficiază doar de două picioare. La o adică, se poate ridica pe vărfuri. Fapt prea mărunt pentru cel ce pretinde că sprijină Romănia, imaginată in postura de babă leşinată de foame! De fornăit şi mihohotit impotriva campaniei PNL n-a dus insă lipsă.

Cu Traian Băsescu am fost şi suntem aspri.

In chestiunea retragerii trupelor noastre din Irak, domnia sa a putut fi criticat doar pentru slugărnicia oarbă faţă de Marele Licurici. N-a putut fi mustrat insă pentru inconsecvenţă. De la inceputul mandatului, domnia sa a fost pentru a merge cu Aliaţii pănă la capăt.

Nu prea deosebit in această afirmaţie de Mareşalul Antonescu.

Şi el incercănd să-i convingă pe romăni că trebuie să meargă cu Aliaţii (cei de atunci, din 1944, nemţii adică) pănă la capăt.

Romănii au fost atăt de entuziasmaţi de indemn incăt l-au inchis pe Mareşal intr-un seif.

Liderii PNL lăsau să se intrevadă o anume inconsecvenţă.

Guvernau ţara din decembrie 2004.

Nici inainte de alegeri, dar nici după, romănilor nu le-a ajuns la urechi, dinspre fruntaşii liberali, vreun scăncet impotriva prezenţei noastre in Irak.

Dar, mă rog, ne-am zis că asta e o formă de expresie a politeţii.

Liberalii se remarcă prin apucăturile lor boiereşti.

Nu era chiar o ciudăţenie politeţea de a nu-l contrazice făţiş pe Traian Băsescu, cu care impărţeau dulcele aşternut al Puterii. Vine tragicul eveniment din Irak.

Pentru o formaţiune ce şi-a făcut un vărf de lance in războiul politic intern din retragerea trupelor noastre din fosta ţară a lui Saddam ar fi fost un prilej nimerit de a reitera teza că Romănia nu-şi poate permite o asemenea aventură. Şi nu atăt pentru că noi n-avem ce căuta intr-un război care nu e al nostru, ba chiar nici măcar al Dreptăţii, deoarece e al Petrolului, ci pentru că Armata romănă nu e pregătită pentru ipostaza, unică in Istoria ţării, de corp expediţionar in deşerturile şi văgăunile de pe planetă.

O asemenea ipostază presupune a lua bani de la autostrăzi, aziluri pentru bătrăni, case pentru tineri şi a le vări in material militar. Cei cinci au fost victimele nu atăt ale exploziei, căt mai ales ale TAB-ului prost. Ce fac insă domnii liberali?

Uită cu desăvărşire campania lor pentru retragerea din Irak.

Ba mai mult, in declaraţia despre eveniment, domnul premier vorbeşte de eroi in lupta impotriva terorismului.

Cei şase au fost victimele prezenţei noastre in Irak.

Pentru domnul premier au devenit peste noapte victimele luptei impotriva terorismului.

TAB-ul vinovat nu devine punctul de plecare al intrebării ce căutăm noi in deşertul irakian, ci al unei campanii vizănd achiziţionarea de noi TAB-uri.

Ce şmecheri!

Moartea unui om, rănirea altor cinci e exploatată pentru o nouă risipă de bani.

In loc să fie un prilej pentru a mai economisi bani publici!

Şi, uite-aşa, liberalii au folosit evenimentul tragic din Irak pentru a da o nouă dovadă de oportunism politic.

×
Subiecte în articol: editorial