x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Orban a ucis

Orban a ucis

de Razvan Barbulescu    |    22 Dec 2007   •   00:00

Trei ştiri complet diferite, cu consecinţe dramatice in plin post al Crăciunului. Prima: Orban a ucis. Ministrul şi-a ucis prietenia cu Turcescu. După accidentul care l-a făcut să ia locul Elodiei. Se cunosc de peste zece ani, se tutuiau şi azi il face nesimţit. Nu spune "sunteţi un nesimţit, ci: bă, eşti un nesimţit".


Trei ştiri complet diferite, cu consecinţe dramatice in plin post al Crăciunului. Prima: Orban a ucis. Ministrul şi-a ucis prietenia cu Turcescu. După accidentul care l-a făcut să ia locul Elodiei. Se cunosc de peste zece ani, se tutuiau şi azi il face nesimţit. Nu spune "sunteţi un nesimţit, ci: bă, eşti un nesimţit". Siderat, Turcescu n-a apucat să-şi facă cruci, cănd a primit al doilea telefon. Naşu’ lui Orban. I-a urat şi ăsta, amical: "Crăciunu’ mă-tii!". Turcescu şi-a dezvăluit măhnirea mulţimii. Şi injurăturile fac rating. Tot in direct, Orban a mai lovit o dată. Perfid. Din cauza lui, Tatulici s-a stricat cu C.T.P. Intămplarea de la Cotroceni a invrăjbit jurnaliştii. Dramatic e că s-a ales praful de prietenii, că s-au produs mutilări sufleteşti. Singurii care tac sunt politicienii. Ei trăiesc din profit. Profitul obţinut din păţania lui Orban. A doua: Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al Romăniei, a declară că procurorii se feresc ca ăla de tămăie de concursuri. Fiindcă sunt trucate. Te umflă răsul. Păi, şi tu ce mama dracului să faci? Tu cu ce inimă te mai duci să reclami că ai fost furat la un concurs dacă procurorii fură pe rupte? Acum 10, 15 ani populaţia călcată in picioare prin instanţe mănjite supravieţuia cu două speranţe. Speranţa unei instanţe neutre. Şi a venit CEDO. Speranţa unei noi generaţii de procurori, judecători. Şi au venit. Mulţi dintre cei care dau şpagă azi la concursuri fac parte din noua generaţie. Nu-i poţi condamna.


S-au adaptat ca să nu crape. Şi nu numai procurorii. Se fură cu temei la diversele concursuri din Romănia incă din anii de aur ai dictaturii. Hoţia e istorică. E vorba, evident, de mediocri. Cei foarte buni ori căştigă, ori pleacă. Pleacă unde văd cu ochii: din meserie, din ţară. Populaţia rămăne pe măna mediocrilor şpăgari. Meseriaşii, cei foarte buni, nu-ş de ce, sunt anonimi. Nu-i pomeneşte nimeni. Dramatic e că parcă nici n-ar exista. A treia: şeful de cabinet al unui ministru francez a demisionat după ce presa a descoperit că se lăfăie intr-un apartament al statului, pentru care plăteşte un spanac de chirie. In Franţa, scriau ziarele, aproximativ o sută de mii de oameni locuiesc in stradă. Demnitarii abonaţi la prestaţiile perene ale RAPPS-ului se tăvălesc pe jos de răs. Trebuie să fii tămpit să-ţi dai demisia. Franţuzul nu era tămpit, dar l-a obligat primul ministru. Există o morală comună la politicienii din toată lumea. Dramatic ar fi ca parlamentarii, primul ministru, preşedintele, mă rog, cineva de pe malurile Dămboviţei să ceară demisia unora care cred că e o tămpenie să-ţi dai demisia.

×
Subiecte în articol: editorial