x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ordin pe garnizoană: Frunzăverde, un corupt!

Ordin pe garnizoană: Frunzăverde, un corupt!

de Dan Constantin    |    29 Mar 2012   •   13:44

Prabusirea PDL dupa plecarea lui Frunzaverde este comentata si intoarsa pe toate partile. Cei mai penibili sunt, ca de obicei, chiar colegii de partid ai celui ales la ultimul lor congres, pe functia nr. 2 in ierarhie. "Defectarea" lui Frunzaverde are, daca pastram proportiile, aceeasi magnitudine cu fuga lui Hess din Germania lui Hitler sau a lui Pacepa din randul securistilor. Marea problema a sandramalei regimului Basescu este acum sa salveze de la scufundare barca PDL pana de curand "nava-amiral" a flotei conduse cu o mana tot mai tremurata si nesigura de carmaciul ei de facto – Basescu Traian. Frunzaverde a plecat, dar pietrele raman, era mesajul neajutoratului Boc, in timp ce madam Udrea mima surprinderea fata de ceea ce se stia in conducerea PDL inca de cateva zile.

Mai firesc au reactionat pedeleii care sunt nemultumiti de starea in care a ajuns partidul nascut din creuzetul politic al FSN. Ca si Frunzaverde, "greii" stiu ca la alegeri verdictul electoratului va fi drastic cu PDL si tot ceea ce pot spera este sa nu urmeze traseul PNTCD, o sucombare extraparlamentara. Un PDL curatat de marii manglitori si de trupa de fufe blonde si apucatoare, asezat gospodareste in opozitie, este tot ceea ce mai pot spera Blaga, Berceanu, Preda, Videanu.

Fuga lui Frunzaverde arata celor care au radacini reale in PDL ca a sosit momentul in care trebuie rupta pisica. Aceasta "pisica" intruchipata de corul de miorlaitoare care zgaraie rau – Udrea, Roberta, Boagiu –, alaturi de papusa Boc, dirijata de Cotroceni, este acum in stare de soc stiind ca se apropie "noaptea cutitelor lungi" in PDL, partid in care si-au instalat un sistem de relatii benefic pentru scopurile personale de acaparare a puterii si averii. Inaltimea la care s-a cocotat "pisica" a devenit un pericol mortal pentru o aterizare salvatoare, cozile prea multe ale "echipei" nefiind de ajutor, ci, dimpotriva, element de intrare in vrie.

Cum se poate astupa gaura data barcazului de Sorin Frunzaverde? Cand se da semnalul de SOS, in apararea "cauzei" sar toate institutiile, potrivit planului de alarmare.

Prima directiva – anatemizarea lui Frunzaverde. Se difuzeaza la unison mesajul: "fugarul" este corupt pana in maduva oaselor. Se scot din arhiva toate articolele care il aveau ca personaj negativ. Se pun pe site-urile disponibile, sunt capacitati postacii sa mutiplice mesajul: corupt, corupt, corupt… Cine are obligatii suplimentare la unitatea de care tine baga si entuziasm in relatari, adauga tuse groase la portretul "tradatorului": e si pilangiu, pe deaspura, zice o sursa care scoate greu capul din frapiera cand se tine pe picioare.

A doua directiva: unde s-a dus Frunzaverde? Intr-o cloaca pe care o face si mai puturoasa. Mesajul basist ingreunat de dospire in laboratoarele dezinformarii – PDL=USL – este tocmai bun de reluat si adaptat la situatie. Acoperitii din media ies la suprafata ca uleiul: ii distingi in presa de ieri si in comentariile de la televiziunile intrate in solda "pisicii".

Il uitasem pe Voinescu-Basesti – cotoiul de serviciu pus sa miaune explicatii pe fundalul portocaliu. Aceleasi mesaje de la aceeasi UM. Cand va intra in scena si Basescu, adus sa evalueze dezastrul, prima lui observatie, totusi de bun-simt, va fi: "Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!".

×