x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL-PNL, tot aia e

PDL-PNL, tot aia e

de Valentin Zaschievici    |    28 Mar 2012   •   18:48

Marti, ziua mea cu ceasuri rele multe a inceput cumsecade: de dimineata m-am dus cu Viorel Ilisoi si cu Elena Auguria la Glina, pentru a face un reportaj. Am adulmecat pret de vreo 4 ore emanatiile intestinului gros al Bucurestiului, care se rafineaza in statia de epurare sI devin, prin puterea tehnologiei sI a bacteriilor, noroi fertil sI apa curata.

Ajuns la birou, mi-am proptit, in drum spre o tigara, ochii pe televizorul mut. Care ma informa, din “burta', ca Frunzaverde pleaca “dincolo'. Care Frunzaverde? Acela! Unde “dincolo'? Stii tu unde! Prin fereastra din Baneasa a navalit, asupra mea, nepoftita, o miasma inca mai respingatoare ca aceea ce mi-a imputit cafeaua de dimineata. Frunzaverde va fi vice liberal, adica PNL, sI candidat la locale. Cu 42 de primari cu tot, adica doi mai mult ca Ali Baba, Ole, Ola! Toata seara m-am zgait in televizor, pe canalele opozitiei, ca sa indosariez osanalele ridicate lui Sorin Frunzaverde, baronul in conditie absoluta (baron, nene, ca aia de pe vremuri, Sechelariii, Moregii, Oprisanii, Hrebenciucii, ca Pinaltii sI Fluturii de-acum). Aflu ca s-a produs o “desprindere doctrinara', o “sciziune necesara', o “pierdere calitativa' clarvazatorul CTP ma anunta ca “s-a stricat mecanismul de partid', iar magistrul Djuvara imi spune, salutand miscarea, ca demisionarul “si-a exprimat un crez'.

Ziua, bine inceputa, se termina prost, intr-un rahat mai puturos. Am memorie, dar sI voi aveti. Aici, in ziarul asta, am aratat noi cum se jefuieste un judet sI cum se fura o tara, sI vi l-am prezentat pe Frunzaverde in toata splendoarea lui de baron-butoi-omida sI n-o sa ma prefac acum ca omida e un fluture gratios. N-au decat sa se prefaca atotstiutorii teleasti, practicieni ai relativismului axiologic. Un sobolan dezertor, lacom animal politic, a sarit de pe corabia puterii sI temator de puscarie, s-a cocotat in barca USL, invitat sI primit cu bratele deschise (ieri Crin a confirmat ciripind suav sI parca infrunzit: “Ne onoreaza'). Nu pot accepta ca aceasta realitate sa fie tradusa in termeni de genul: un redutabil sI experimentat politician a rejectat, desi tarziu, marasmul unei guvernari putrescente sI a ales, cu noblete, sa imbratiseze adevaratele valori ale dreptei.

Cand opozitia inghite o broasca, nu-i urez “pofta buna'. Mai curand ma ingrijorez ca, de dragul avantajului electoral discutabil adus de Ali Baba sI cei 42 de neprinsi, aceasta opozitie intoarce fara jena sI fara explicatii fundul unei populatii carasene de 333.000 de locuitori. Care, va dati seama, pana ieri asteptau cu sufletul la gura alegerile, sa-i scape de zapcii! Da, USL a castigat primari sI deputati – sa le fie cu noroc! SI a pierdut votantii prizonieri dilemei: cum, tot nu scapam de astia?

UNPR-ul are multi primari. PDL-ul are multi nemultumiti. Falca are DNA la usa, Pinalti sI Flutur nu primesc bani de la buget sI caraie. Dupa Banias, muteste recuperat de opozitie, Valcov sI Rusu, barca incapatoare si de sobolani primitoare asteapta “prospaturi'. Poate chiar doamna Udrea, daca o lasa mai moale cu posetele... Ce ziceti, mai e loc?

P.S. Tot marti, stire aproape neobservata: a mai plecat un deputat PDL. La Gherla. Pe 5 ani.

×