x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL şi constituirea grupărilor de crimă organizată.

PDL şi constituirea grupărilor de crimă organizată.

de Radu Tudor    |    25 Mai 2011   •   21:00

Daca cineva mai avea vreo indoiala in legatura cu increngaturile de tip ma­fiot de la varful puterii, iata ca au apa­rut si dovezile clare. Asa cum ne as­teptam cu totii, ele vin dinspre Portul Constanta si Vama Agigea Sud. Sunt ani buni de cand presa relateaza des­pre spagarii portocalii de acolo. Des­pre golaniile lor, bogatia lor ne­jus­­ti­ficata cinstit, arajamentele de cu­lise si spatele politic de la cel mai inalt n­i­vel. Abia acum, dupa o lunga pe­ri­oa­da de timp, incep sa se miste lu­crurile. De ce? Sunt voci autorizate care spun ca marele deznodamant e ge­­nerat de razboiul pe viata si pe moarte dintre Vasile Blaga si Traian Ba­sescu. Dupa alungarea cu ura si sic­tir din fruntea Internelor de catre pre­­sedinte, Blaga a indraznit sa-l si in­frunte pe maharajahul de la Co­tro­ceni, incercand sa preia partidul.

Daca nu erau sutele de milioane de euro de la buget prin care Boc sa cum­­pere bunavointa marilor baroni lo­­cali si centrali ai PDL, votul de­le­ga­­tilor mergea clar spre fostul secretar general. Enervat la culme din septembrie anul trecut de cand politistii i-au strigat in poarta palatului faimosul slogan, Traian Basescu a jurat sa se razbune crunt. Cine stie sa o faca mai bine de cat el? Problema e alta. Ca nici Blaga nu e gluga de coceni. Cu pri­e­tenul sau, fostul sef al Autoritatii Na­tionale a Vamilor acum inculpat, la care se adauga tot ce stia pe filiera DGIPI si DGA, Blaga are si el cate ceva de spus. Se vede bine, zilele acestea, cum cad ca mustele tot soiul de bogatani corupti din ambele tabere ale PDL. Basescu si Blaga sunt po­zi­ti­o­nati in transee si trag in plin. Cum scoate unul scafarlia ca prostul, cum iti ia niste catuse in plina fi­gu­ra. Cat va dura acest razboi, care vor fi rezultatele? Greu de anticipat. Mu­ni­tie mai e destula, majoritatea din Parlament incepe sa dea rateuri 'in­tam­platoare', iar bataliile importante din punct de vedere electoral abia urmeaza.

Daca DNA descrie clar mecanis­mele infractionale ce functionau cu protectie politica de la PDL, oare toa­te detaliile sa fie intamplatoare? Faptul ca DNA stia din 2006 ca prietenul in­tim al lui Mircea Basescu, vamesul Iulian Teseleanu, strange bani negri de la oameni de afaceri arabi prin in­terpusi (astazi arestati), nu putem tra­ge niste concluzii mai clare? Cum de reuseste fratele presedintelui Ro­maniei sa frecventeze numai antura­j­­e de tip mafiot? Si cu arestatul Bercea Mondial tot intamplare a fost? Contractele cu mult blamatul Bu­za­ianu (Energy Holding) tot asa? Ada­ugati acestui tablou detaliile pri­v­ind mafia din Gorj a lui Mantog si al­tele, de prin Neamt sau Arad.

Este o insiruire de fapte, nume, in­re­gistrari, sume uriase care nu pot duce decat la concluzia ca pe plan lo­cal, dar si la nivel central, mafia are car­net portocaliu. Cine are curiozita­tea sa vada increngatura de persoane si firme implicate in operatiunile din Vama Agigea Sud se ia cu mainile de cap. Actualul regim a perpetuat bine mersi metehnele grave din trecut. Ba mai mult, le-a perfectionat, le-a dus la rang de arta. Daca Basescu si ai lui au venit la putere jurand cu mana pe Biblie ca vor condamna coruptia si nu vor fura cum facuse PSD care a pierdut alegerile, ce-ar trebui sa se aleaga de actualii potentati?

Pe langa mizeriile uriase pe care le face in plan politic prin urinarea pe democratie in Parlament, nerespectarea hotararilor judecatoresti, abuzurile grave ale DNA, PDL isi dezvaluie azi in toata splendoarea lui chipul ciuruit de coruptie. Toti au stat la masa cu mafiotii de azi. Banias, Blejnar, Boc, Bogatu, Baaklini. Blaga si Basescu. Bine... Nu e unul care sa fi facut vreo delimitare, sa se dezica de mizeriile facute sub ochii lui. In ce tara civilizata din lume, cand ai nu­mit un secretar general la Interne pentru a incerca sa-l salvezi de acu­za­tii grave, nu zboara imediat minis­trul de Interne si primul-ministru care au semnat pentru el?

Pentru ca tot sunt in cautarea unei identitati noi, sugerez celor de la PDL ca noua sigla a formatiunii pre­zi­den­tiale sa contina pe viitor urmatoarele sim­boluri: un teanc solid cu bancnote euro, o pereche de catuse si o antena de interceptare.

×
Subiecte în articol: editorial