x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pentru Sorina Pintea - sedative, pentru restul lumii - praf în ochi!

Pentru Sorina Pintea - sedative, pentru restul lumii - praf în ochi!

de Serban Cionoff    |    04 Mar 2020   •   16:07
Pentru Sorina Pintea - sedative, pentru restul lumii - praf în ochi!

Dacă cineva ar mai fi avut o cât de mică îndoială privind modul în care instituțiile statului de drept ( era să scriu: ale statului de drepți!) veghează ca unei persoane aflate în arest, în cazul de față Sorinei Pintea, să îi fie respectat dreptul la viață,iată dovada care le infirmă bănuiala! Mai marii Arestului  central au chemat un psihiatru care să o consulte și să îi prescrie tratamentul indicat pentru starea de depresie prin care trece. Depresie care, după cum a comentat Ana Maria Bujor, colega noastră de breaslă de la Antena 3,s-a declanșat după ce,aseară, fostul ministru a fost  plimbat în fața presei cu cătușele la mâini. Și nu doar  plimbat, adaug eu, ci a mai luat și ceva ghionți de la o jună polițistă cu maniere de milițiancă sadea. Situație în care, vigilentele cadre de pază au socotit că este necesar ca Sorina Pintea să fie consultată de un psihiatru care să îi prescrie o terapie sau niște sedative.Nu de alta dar, după cum merg lucrurile nu ar fi exclus ca Sorina Pintea să mai fie plimbată, cu cătușe sau fără, cu sau fără ghionții aferenți, prin diverse locuri, așa după cum le trebuie scenariștilor și regizorilor tele- justiției. Scenariile nu se opresc aici, fiindcă sunt și opinii cărora dacă starea de depresie va continua și se va accentua există riscul ca Sorina Pintea să comită un act care să îi fie fatal. Fatal pentru ea și pentru familia sa, dar care s-ar putea să le dea serioase bătăi de cap celor care diriguiesc Arestul central și, prin extensie de sferă procurorului de caz și judecătoarei care au decis încarcerarea, deși se cunoștea starea de sănătate a persoanei cercetate.

 Să presupunem că, după administrarea sedativelor, Sorina Pintea se va mai liniști. Întrebarea este: ce facem cu opinia publică dinspre care există foarte multe și foarte categorice semnale că este profund îngrijorată în ceea ce privește ,,Cazul Sorina Pintea’’ și, mai mult,este de-a dreptul revoltată, de acest nou și strigător la cer abuz al (in)justiției române? Cum adică, ce facem? Facem ce știm cel mai bine să facem, noi, guWERNanții și instituțiile subordonate. Adică ne facem că nu am auzit și ne vedem de treaba noastră. Că doar nu degeaba ne-a și ieșit în târg vorba că nu mai suntem guvernanți ci guWERNanți!(Termen care,deloc întâmplător, are o largă circulație în social-media.)

Răstimp în care, cadre specializate în arta scenaritei și a manipulării vor mai arunca pe piață alt subiect bombă care să țină populația cu sufletul la gură. Uitând, bineînțeles,de subiectul Sorina Pintea. Strategie cinică în plină derulare, ale cărei efecte perverse se și produc. Aveți cumva știință dacă sesizarea pe care avocații Sorinei Pintea au transmis-o către Centrul de Detenție și Arestare Preventivă din București a primit răspuns? Până la ora asta, nu! De aceea, sunt dispus să pun pariu că și dacă acest răspuns ar veni, el va fi doar unul de circumstanță. Adică un răspuns din care nu se va înțelege nimic clar și precis.

 Continuând discuția, pas cu pas, vorba clasicului în viață, ajungem la întrebarea pe care am pus-o și eu, zilele trecute, în coloanele jurnalul.ro. Întrebare adresată personal președintelui Klaus Iohannis, garantul suprem al respectării Constituției și al drepturilor omului, căruia îi ceream să se pronunțe, în această calitate, în legătură cu foarte gravele și inadmisibilele  abuzuri comise de procurorul și judecătorul care au luat decizia arestării Sorinei Pintea în urma unui concurs de împrejurări care,prin el însuși, ridică multe și grele semne de întrebare. Întrebarea la care, iarăși ,,bineînțeles!’’, domnul președinte, zice-se al tuturor românilor, nu a binevoit să răspundă. Mai bine spus să ne răspundă, fiindcă de-acum văd că aceeași întrebare o pun din ce în ce mai mulți oameni de bună credință.

 Până la un punct l-aș putea înțelege pe domnul președinte, nu de alta dar domnia sa era prins în febra pregătirilor festivităților prilejuite de decernarea premiului european ,,Coudenhove-Kalergi’’. Eveniment în cadrul căruia proaspătul laureat a ținut o cuvântare în care nu a uitat să  declare că Europa trebuie să fie aproape de cetățenii săi. Frumos zis dar greu de făcut, cel puțin în cazul de față, domnule președinte! Bineînțeles, înalți oaspeți veniți de peste mări și țări pentru a-l omagia pe proaspătul laureat nu au aflat ceva despre cazul Sorina Pintea și cu atât mai puțin am avea motive să credem că s-a găsit cineva care să îi pună în temă. Între timp, aflăm că europarlamentara română, Maria Grapini, va aduce acest subiect în fața Parlamentului European, săptămâna viitoare, la Strasbourg. Să dea Dumnezeu ca parlamentarii europeni să ia atitudine și să pună ceva presiune pe guWERNanții de la București. Dar teamă îmi este că, pe baricade fiind, unii conaționali de-ai noștri crescuți șa școala fostei europârâcioase Monica Macovei le vor servi, și de data asta, colegilor lor niște minciuni  pe post de sedative.Mai pe românește zis, praf în ochi!

×