x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Percheziţii de-a lungul Europei

Percheziţii de-a lungul Europei

de Dan Constantin    |    16 Feb 2008   •   00:00

Sfântul Valentin a fost în acest an o zi a percheziţiilor în Europa. Am fost perturbaţi în sărbătorile de Dragobete americanizat de veştile care au strecurat şopârla fricii prin buzunarele cetăţenilor. Să le luăm pe rând.



Sfântul Valentin a fost în acest an o zi a percheziţiilor în Europa. Am fost perturbaţi în sărbătorile de Dragobete americanizat de veştile care au strecurat şopârla fricii prin buzunarele cetăţenilor. Să le luăm pe rând.

În Spania a fost spartă o reţea-mamut de falsificatori de carduri. Între sutele de persoane arestate sunt atâţia români, încât să se umple cu ei o închisoare. Pe lângă această titulatură de campioni europeni ai cardurilor clonate, arătăm lumii că avem plantat în genă un duh al industriei IT. Putem să atacăm, la propriu, cu succes, acest domeniu.

Nu înţeleg de ce în satele numite Valea Mare, Valea Neagră, Valea Seacă ş.a.m.d. nu s-au pus bazele tot atâtor Silicon Valley, potenţialul nostru fiind obligat să se manifeste în alte ţări. Mă întreb şi mă tot întreb ce-or mai fi făcând procurăresele de la Craiova, care erau în amantlâc cu doi interlopi ce acţionau în branşa cardurilor clonate. Ce-o fi scriind în mapele lor profesionale şi nu înţeleg de ce nu se dau la public, inclusiv cu filmuleţele tip radiografie.

O altă serie de percheziţii s-a derulat în Germania. Sunt anunţate 300 de asemenea proceduri extreme în care se adună probe pentru investigarea celui mai mare caz de evaziune fiscală din istoria Germaniei. Sunt anchetate persoane din elita economică, show-bizz, sport, vedetele unei ţări care ne-a frecat la cap ani de zile pentru corupţia noastră de amărăşteni. Cap de listă este şeful celei mai mari companii din ţară – Deutsche Post, considerat managerul nr. 1 al Germaniei. Metoda evazioniştilor era relativ simplă: îşi depuneau câştigurile în conturile unor fundaţii din Liechtenstein, scăpând astfel de foarfecele fiscului din ţara lor iubită.

Noi cum ne descurcăm după acest val de percheziţii care traversează Europa? Spaniolii ne-au umflat feciorii doxaţi din IT, nemţii cei bogaţi sunt cu un picior în puşcărie, şi la noi nimic! Avem şi explicaţia. Justiţia s-a blocat la capătul cel mai estic al Uniunii Europene. Tribunalul din Tulcea e falit. N-are bani nici de telefoane. Nici măcar de timbre cât să trimită citaţiile. Ştirea va face senzaţie în Europa. Se vor stabili în Deltă toţi infractorii lumii. Nu în Liechtenstein îţi salvezi pielea şi averea, ci în Deltă.

Să vezi exod spre Tulcea. Vestea rea pentru borfaşii de lux este că locurile cele bune sunt ocupate deja de indigeni.

×
Subiecte în articol: editorial