x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Plăcuţă comemorativă pe closetul din Comăniţa

Plăcuţă comemorativă pe closetul din Comăniţa

de Razvan Barbulescu    |    11 Dec 2012   •   22:48

Ţăndări de glorie din ultimul an al băsiştilor. În prezenţa suspendatului, la garajul din Comăniţa s-a lipit o plăcuţă comemorativă. Suspendatul, în care s-au aruncat flori, cu ghivece cu tot, a fost luat cu asalt de titanii portocalii, care au depus o jerbă şi sub geamul closetului unde Moni şi Neamţu şi-au mâncat mălaiul.

Ungurenii, bourenii, robertele şi pleşcoii s-au repezit ca ţaţele la superofertă. Îşi dădeau pe-ndelete la gioale, se muşcau de piepţi, îşi puneau poalele în cap: am fost nişte idioţi....

Poză de grup la Oslo, Angela şi Băse. Băse, cu faţa aia de paradă, care dădea în plâns la pieptul lui Stolo...

PDL-ul. El l-a făcut, el l-a pus pe butuci. Din PDL a rămas carcasa, încropită din redistribuiri, “zgura”, cum o numea Popey pe când critica tovărăşeşte sistemul de vot imbecil ce va bloca aerisirea la Parlament. Pleşcoi s-a agăţat ca înecatul de par. A băgat Cocoş cărbuni cu nemiluita, a împins Pinalty la grămadă, megapoliticiana s-a scos. Altfel îşi depunea vuittoanele şi caşcheta la poarta Cotrocenilor în semn de protest, la câte a făcut ea pentru capul partidului.

Cariera lui Unguent a ţinut juma de an. Cât i-a fluturat Băse ideea că are cap de politician. S-a umflat aluatul până s-a născut “proiectul politic provocator”, alianţa de trotilaţi din ARD. Neamţu, Baconschi-Champs Élisées? Zero barat. Blaga – grave probleme lingvistice. Nu-i ieşea în ruptul capului cuvântul demistificare. Iar “manipulare” îl începea de la jumătate.

Ala mic cu capu’ mare şi-a văzut cariera politică distrusă înainte să înceapă, aşa că a apelat la obiceiul amantelor părăsite. A sărit la geam şi a început să urle ca să-i afle şi vecinii durerea: chelul mi-a mâncat mandatul cu ieşitul lui la televizor.    

O singură chestie a mai funcţionat în strategia pedelistă. Mâncătorii de rahat au ieşit pe interval în contul banilor încasaţi din vară pe tot anul şi au marcat teritoriul. Unul e cretinul de Frankfurter Allgemeine Zeitung, căruia rezultatele de la parlamentare îi amintesc de triumful lui Hitler, vezi Doamne, pe urmaşii lui Patapievici îi paşte nazismul: “Victoria USL, în care domină grupări proruse, antieuropene şi antioccidentale, prezintă un risc ridicat în regiune...”. Altul, un idiot, tot din gaşca plătită că să-i ţină isonul Monicăi la UE, scria în El Pais: “România este singura piesă care nu se potriveşte cu UE”.

Pe fruntea lor scrie Băsescu cum scria Flutur cu oile pe obcine.

×