x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Plutaşii de pe Bistriţa şi-au făcut datoria

Plutaşii de pe Bistriţa şi-au făcut datoria

de Dan Dumitrescu    |    23 Apr 2009   •   00:00

Dinamo a bătut pas de defilare pe grumazul Gloriei (?!) Bistriţa. Trupeţii Rednicului au hărnicit cu spor pentru un 5-0 numai bun să spele ruşinea de la Iaşi.



În mod normal, după un asemenea scor, ar trebui să-i îmbăiem în elogii pe dinamovişti, să le descoperim virtuţi măreţe şi să-i aşezăm definitiv pe înălţimile celui mai al dracului respect posibil. Privind însă puţin şi spre umiliţii întâmplării din Ştefan cel Mare, mai rămânem puţin pe gânduri. Fiindcă nu înţelegem cum de s-au împăcat bistriţenii atât de repede cu soarta potrivnică. Fotbaliatorii Gloriei păreau la fel de anesteziaţi după meci ca şi în timpul jocului. Doar Ioan Ovidiu Sabău a dat de pământ cu prezumţia de nevinovăţie. Parcă făcea parte din alt film. A vorbit despre nesimţirea crasă a jucătorilor săi, despre faptul că în repriza secundă aceştia au stat pur şi simplu pe teren, despre o atitudine ruşinoasă. În final, Sabău a spus: "Sigur, toată lumea o să ne acuze de blat. Mai pot eu să spun că n-a fost la ce s-a întâmplat pe teren?".

Revolta lui Ioan Ovidiu Sabău este la fel de justificată ca şi suspiciunile pe care le-a lăsat în urma sa meciul Dinamo - Gloria Bistriţa. Reacţia antrenorului bistriţean, de altfel conformă cu cea a majorităţii martorilor ocazionali ai respectivului eveniment, are, probabil, temei. Dar câtă vreme locurile din clasament se licitează în cadrul unei bişniţării ordinare, câtă vreme fluieraşii au prime de joc mai mari decât fotbaliştii, câtă vreme competiţia de proastă calitate a devenit pretext al unei comedii bufe, nu mai suntem dispuşi să împrumutăm din încruntarea nemulţumiţilor de ocazie. Preferăm amuzamentul, cel care nu dăunează grav sănătăţii. Şi ce poate fi mai amuzant decât faptul că fundaşii dinamovişti l-au deranjat mai tare pe Marius Nicolae decât plutaşii din apărarea Bistriţei? Coechipierii i-au creat ceva emoţii portarului Marius Niculae, în timp ce adversarii i-au asistat cu toată condescendenţa de care erau capabili execuţiile din atac. Ce alt fotbal poate fi mai comic decât acela în care Dinamo, în inferioritate numerică şi cu un portar reciclat, mai marchează două goluri unei echi-pe oricum mai întremate decât Politehnica Iaşi? Dinamo şi-a făcut datoria. Este posibil ca şi Gloria Bistriţa să-şi fi făcut datoria. Cine urmează oare să-şi mai facă datoria? Mai sunt opt etape şi vom afla şi noi ceea ce alţii ştiau încă de la debutul acestei ediţii de campionat.

×
Subiecte în articol: editorial