x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Post pentru cuvinte

Post pentru cuvinte

de Sabina Iosub    |    05 Apr 2015   •   21:05

Spun Tatăl Nostru, îmi fac cruce, înțeleg Crezul și-mi pare sincer rău că nu ajung să vorbesc mai des cu duhovnicul. Cred în cele 10 porunci. Inclusiv în a 6-a: Să nu ucizi!

În România, aproape am ignorat știrea că în Kenya au fost executați 147 de studenți creștini. Pentru că Africa e departe? Posibil! Pentru că Garissa nu e Paris? S-ar putea! Am tratat-o pe scurt pentru că încercam să fim “politically correct” și ne-am spus că dacă vom dezbate știrea asta nu vom putea să evităm - chiar înainte de Paște într-o țară ferită până acum de astfel de dispute, dar avidă după știri cu ISIS - să vorbim despre studenți creștini și teroriști musulmani? S-ar putea! Ne-a furat spectacolul de la noi? Și asta e adevărat! Când la Paris au fost uciși 12 oameni am fost șocați de proporțiile masacrului. Atâția oameni uciși pe niște străduțe pe care unii ne-am plimbat fericiți, pare și acum incredibil. 147 e un număr pe care mintea noastră de europeni nu l-a putut cuprinde.

E prima zi din Săptămână Patimilor. E săptămâna în care mulți vor ține post alimentar. Postul nu e despre înfrânare cât despre curațire și, știu că vă poate șoca, Kenya nu a atât de departe! Ca să omori nu ai nevoie de gloanțe, sunt suficiente gândurile și cuvintele. Nu ne-am ucis cu gloanțe - slava Domnului! - dar am tras unii în alții și ne-am rănit cu cuvinte. Nu o să devenim normali peste noapte, dar un post al gândurilor s-ar putea sa ne ajute să ne curățăm de funingine mințile și sufletul. Altfel, vom continua să ne “curățam” unii pe alții.
 

×