x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Premierul moare cu Flutur de gat

Premierul moare cu Flutur de gat

de Ion Cristoiu    |    24 Mai 2006   •   00:00
Premierul moare cu Flutur de gat

De unde sa stie cei de la Bruxelles ca Gheorghe Flutur e unul dintre cele mai viguroase exemplare ale smecheriei romanesti? Smecherie care consta in a-i trage pe sfoara pe straini prin ascunderea gunoiului sub stralucitoare Raportari de tip ceausist. Pentru ca gripa aviara nu fusese lichidata in realitate. Fusese lichidata doar in discursurile pompoase ale domnului ministru.

De la izbucnirea Cernobilului aviar, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, fuge de la un post tv la altul pentru a ne convinge c-ar fi o nedreptate demisia domniei sale din inalta functie detinuta. Sub semnul acestei nobile misiuni asumate, liderul liberal trudeste din greu: l-a convins pe Traian Basescu ca aici si-a varat codita dracusorul Conspiratiei; a cerut sprijin premierului Calin Popescu Tariceanu; s-a jeluit pe langa camarazii de partid ca sa-l apere de atacurile Opozitiei.
Din punctul nostru de vedere, Gheorghe Flutur e principalul responsabil de actualul dezastru.
Pe 21 aprilie 2006, domnia sa a proclamat lichidarea gripei aviare in Romania.
Pe 26 mai 2006 a dat fuga la Consiliul de Ministri ai Agriculturii din Uniunea Europeana pentru a se lauda cum a pus el capat teribilului flagel pasaresc. Luandu-l in serios, domnii cu pricina au clatinat din cap uimiti. Daca Gheorghe Flutur n-ar fi lasat impresia ca e unul dintre motoarele admiterii Romaniei in UE, l-ar fi luat sa-l puna in rama prin toate pietele europene. Sa vada occidentalii cum arata un Erou al gainilor noastre!
Ministrul Agriculturii s-a intors la Bucuresti cu vadita convingere ca a redat Romaniei demnitatea pierduta in 1940, cand am acceptat dictatele de la Moscova si de la Viena fara sa tragem un foc de pusca.
De unde sa stie cei de la Bruxelles ca Gheorghe Flutur e unul dintre cele mai viguroase exemplare ale smecheriei romanesti? Smecherie care consta in a-i trage pe sfoara pe straini prin ascunderea gunoiului sub stralucitoare Raportari de tip ceausist.
Pentru ca gripa aviara nu fusese lichidata in realitate. Fusese lichidata doar in discursurile pompoase ale domnului ministru. Numeroase focare de gripa aviara continuau sa-si faca de cap de-a lungul si de-a latul tarii.
Pentru a da bine la Bruxe-lles, dar si electoral, ministrul Agriculturii a creat conditiile pentru relaxarea iresponsabila a autoritatilor. Comertul cu pa-sari vii, cu sau fara forme legale, a fost reluat la scara intregii tari. Profitand de proclamatia de la Bucuresti, fermele de pe platforma Codlea s-au grabit sa scape de puii care aveau deja probleme.

Sigur ca domnia sa, puternic sprijinit de nasul Calin Popescu Tariceanu, are dreptate sa spuna ca patronii firmelor respective sunt niste iresponsabili criminali.
Ca politician, Gheorghe Flutur trebuie sa stie de existenta unui adevar.
Lumea e plina de iresponsabili. De insi care sunt gata sa dea gaura unui baraj pentru ca apa sa inghita sate. De insi care transporta tone de explozibil pe sosele. Ba chiar si de criminali in stare sa ia gatul unei batrane pentru a-i fura banii de cosnita.
Autoritatile unui stat iau insa masuri severe pentru ca iresponsabilii sa nu-si faca de cap. Si daca acestia actioneaza in cele din umbra producand uriase pagube umane si materiale, principala vina apartine autoritatilor. Care n-au luat toate masurile, dar absolut toate masurile pentru ca iresponsabilii sa se desfasoare.

Patronii iresponsabili de la Codlea au pus in vanzare pui infectati. Pentru aceasta, ei trebuie sa plateasca. Inclusiv penal. Numai ca ei n-ar fi putut imbolnavi o intreaga tara de gaini daca n-ar fi avut conditiile create pentru a-si face de cap.
Daca ar fi fost controlati la sange de autoritati in materie de conditii de biosecuritate. Daca autovehiculele cu pui bolnavi n-ar fi putut circula cantand pe sosele patriei. Daca vanzatorii de pui bolnavi n-ar fi putut deschide adevarate tarabe in localitatile din judetul Brasov si din alte judete. Toate aceste conditii favorabile actiunii criminale de raspandire a virusului au fost create prin relaxarea care a urmat in chip inevitabil declararii de catre Gheorghe Flutur ca in Romania nu mai exista focare de gripa aviara. Si pentru aceasta trebuie sa plateasca si Gheorghe Flutur. Politic.
Cum trebuie sa plateasca si premierul Calin Popescu Tariceanu. Cel care, aparandu-l pe Gheorghe Flutur pana in panzele albe, ba mai mult, punand si PNL sa-si exprime solidaritatea cu nefericitul ministru al Agriculturii, risca sa inmormanteze guvernul, PNL si Coalitia de guvernamant. Alaturi de zecile de mii de gaini care n-au alta vinovatie decat ca au apucat regimul Basescu.

×
Subiecte în articol: editorial gheorghe flutur