x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Preşedintele clanului Partidul Democrat

Preşedintele clanului Partidul Democrat

de Ion Cristoiu    |    14 Mai 2007   •   00:00

Războiul cu PNL n-a fost al lui Traian Băsescu. A fost războiul PD impotriva PNL, iscat din lăcomia pentru bani, pentru căt mai mulţi bani din contractele oneroase cu statul. Şi cum in spatele PD stau grupuri de interese ilegitime, decise să se imbogăţească rapid şi fără scrupule, aşa-zisa luptă impotriva corupţiei invocată de cuplul Traian Băsescu - Monica Macovei s-a dovedit, in realitate, o acţiune de tip mafiot, prin care politicienii corupţi de către o Familie o vără pe cealaltă, adversară, la inchisoare.


Â

 Un ins mărunt la propriu şi la figurat se băţăie demagogic, se agită pe scenă. Sala e in orgasm electoral. Şi bărbaţii, şi damele. In fundal, o lozincă uriaşă: "Arată-le că Tu ai puterea!". Cel desemnat prin tu, cu T mare, asemenea lui Dumnezeu, e insul care se dă in stambă, ca un soţ care nu-şi găseşte cheile. Transpirat de atăta dat din gură şi din măini.

Secvenţa aceasta incredibilă, in care unui om i se spune ca lui Dumnezeu, nu se petrece in Columbia lui Pablo Escobar.

Nici intr-un emirat, dominat de Emirul care e, deopotrivă, şef de stat, şef de guvern, judecător şi Ayatollah.

Scena sa petrece in Romănia lui 2007. La mitingul organizat de Partidul Democrat la Sala Mare a Teatrului Naţional pentru susţinerea lui Traian Băsescu.

Cel care trebuie să le arate (cui?!) că el are puterea e preşedintele suspendat, care vrea să revină la Cotroceni ca preşedinte al tuturor romănilor şi, mai ales, ca garant al democraţiei

intr-o ţară ce se vrea membră a Uniunii Europene.

Indemnul adresat de un partid ce are in nume cuvăntul Democrat e, aşadar, ca Traian Băsescu, odată scos din suspendare, să le arate nu numai adversarilor, ci şi romănilor, că el are Puterea. Evident, celor din PD nu trebuie să le-o arate. M-am numărat

printre cei care au crezut că acest Referendum e inutil. Cred şi acum că e inutil. Din punctul de vedere al rezultatului. Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Acum insă, cănd a mai rămas mai puţin de o săptămănă pănă la Referendum, indrăznesc să afirm că Referendumul nu e inutil. Din perspectiva a ceea ce a dezvăluit pănă acum campania electorală. Timp de doi ani, constrăngerile constituţionale au impiedicat dezvăluirea făţişă a unor realităţi grave, pe care le bănuiam doar.

Credinţa preşedintelui suspendat că nimic nu-l mai ingrădeşte pentru a se da pe faţă, ne-au confirmat că:

1) Traian Băsescu nu e preşedintele tuturor romănilor, ci preşedintele unui partid, PD.

Ne-am fi aşteptat ca in această campanie Traian Băsescu să se ridice deasupra cotonogelii dintre partide, pentru a se adresa tuturor romănilor.

Traian Băsescu s-a manifestat şi se manifestă ca lider al unui singur partid, adresăndu-se doar electoratului PD şi mai ales tuturor celor care au ajuns in administraţie nu pentru profesionalismul lor, ci pentru apartenenţa la

clanul PD.

Pănă la această campanie, au circulat in mediile gazetăreşti fel de fel de zvonuri despre relaţia cu PD a lui Traian Băsescu. S-au invocat telefoane date de preşedintele suspendat, in plinătatea euforiei, liderilor PD pentru a-i injura, convocările intempestive in buduarul de la Cotroceni. Acum, văzănd identitatea absolută dintre Traian Băsescu şi PD zvonurile se confirmă. Realitatea campaniei explică astfel, in termeni zdrobitori, incredibila distrugere de către Traian Băsescu a Alianţei PNL-PD. După ce a ajuns la Cotroceni, Traian Băsescu n-a fost nici măcar liderul Alianţei D.A. A fost liderul unui partid de buzunar pe căt de mic, pe atăt de rapace. Războiul cu PNL n-a fost al lui Traian Băsescu. A fost războiul PD impotriva PNL, iscat din lăcomia pentru bani, pentru căt mai mulţi bani din contractele oneroase cu statul. Şi cum in spatele PD stau grupuri de interese ilegitime, decise să se imbogăţească rapid şi fără scrupule, aşa-zisa luptă impotriva corupţiei invocată de cuplul Traian Băsescu - Monica Macovei s-a dovedit, in realitate, o acţiune de tip mafiot, prin care politicienii corupţi de către o Familie o vără pe cealaltă, adversară, la inchisoare.

2) Pe vremea guvernării PNL-PD, mulţi lideri liberali nutreau credinţa

intr-o independenţă a PD de Traian Băsescu. Slugărnicia fără cusur a PD faţă de Traian Băsescu, greu de egalat chiar şi de PCR faţă de Nicolae Ceauşescu, era pusă pe seama lui Emil Boc. Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adrian Videanu treceau drept personalităţi pe propriile picioare, nemulţumite intr-ascuns de arbitrariul stăpănirii de la Cotroceni.

La vremea respectivă, am semnalat, in căteva rănduri, că liberalii se află intr-o iluzie periculoasă.

Toţi liderii PD - spuneam - sunt un fel de Emil Boc. Slugărnicia lor e insă mai puţin spectaculoasă decăt cea a primarului de Cluj.

Campania electorală m-a confirmat. Toţi liderii PD, fără excepţie, se manifestă ca nişte marionete de cauciuc reeşapat in raport cu Traian Băsescu.

Acest partid a fost şi va fi al lui Traian Băsescu.

După Referendum, la Cotroceni nu se va intoarce preşedintele tuturor romănilor, ci preşedintele Clanului PD!

×
Subiecte în articol: basescu traian editorial preşedintele