x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Președintele Klaus Iohannis îl sabotează pe candidatul Klaus Iohannis!

Președintele Klaus Iohannis îl sabotează pe candidatul Klaus Iohannis!

de Serban Cionoff    |    21 Dec 2018   •   20:14
Președintele Klaus Iohannis îl sabotează pe candidatul Klaus Iohannis!

Multă dreptate a mai avut cel care a scos vorba asta: „ce își face omul cu mâna lui, nici dracu nu mai desface!” Cel mai convingător exemplu, din realitatea noastră imediată,  fiind cel pe care ni-l oferă, pas cu pas, președintele Klaus Iohannis.

„Klaus Iohannis- Viorica Dăncilă:0-3”, acesta a fost genericul demonstrației inclusă în fapte pe care au relizat-o, aseară, cu o impecabilă rigoare, Mihai Gâdea și invitații săi și nu cred că ar exista contra-argumente în stare să ne convingă că aserțiunea este eronată. Dimpotrivă, după cum a pornit-o, încă de la preluarea mandatului, atunci când  a clamat  sus și tare că vrea guvernul său, iar, după asta, s-a echipat în geaca roșie și s-a instalat în fruntea comanodului sorosito- nihlist- încâlcând în mod flagrant imperativul categoric al neutralității politice a instituției președintelui României, pe care i l-a statuat Constituția- Klaus Iohannis a dat semnale categorice cum că nu este mânat în luptă decât de un orgoliu exacrebat și de o nestăpânită voință de putere. Devenind,astfel, din președinte-jucător, un președinte- destabilizator, adică un personaj pentru care ideea călăuzitoare este numai și numai „dezbină și stăpânește”.

 Lasă  că nici atunci când s-a deplasat peste hotare, domnia sa nu a dat dovadă de mai mult tact, emblematică fiind scena paltonului aruncat pe mașină, imediat după aterizarea în Orașul Lumină. Imagine care face o  jenantă pereche cu ipostaza docilului primitor de prețioase indicații din partea unor anumite centre de comandă. Atenție, din partea numai unor anumite centre!... 

 Poate, planurile sale (dar, oare numai ale sale?) de a dezbina și de a-și impune ambițiile, folosindu-se o masă de manevră agresivă și intolerantă, ar fi reușit dacă, atât pe plan intern cât și în Europa și în lume, lucrurile nu ar fi evoluat într-o cu totul altă direcție decât a crezut domnul președinte sau decât i s-a spus că va fi. Pe plan intern, există câteva stări de fapte care îl contrazic în mod categoric. În primul rând, este vorba despre miza total greșită pe forța și atotputernicia PNL, adică de capacitatea de acțiune și de credibilitatea publică a acestui partid pe mâna  căruia a mers pur și simplu orbește președintele Klaus Iohannis. Cacealmaua de ieri, numită( sau, mai degrabă, poreclită!) moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă este bomboana pe colivă pentru himera numită ''guvernul meu''. Căreia i s-a adăugat,tot ieri, impecabila lecție, de dremnitate și de bun simț, pe care i-a servit-o, în direct, primul ministru Viorica Dăncilă, așa încât autoinvitatul domn președinte a trebuit să plece cam cu coada între picioare din Palatul Victoria.

 Rezon, deocamdată, doar din Palatul Victoria!...

 La fel de păguboasă s-a dovedit a fi și încăpățânarea oarbă cu care  președintele s-a solidarizat cu ''sistemul'' și cu exponenții săi:Laura Kovvesi, Augustin Lazăr,dar și cu Livia Stancviu. Personaje  iremediabil compromise- în primul rând Laura Kovesi -, ieșite,acum, din sfera de interese a unor influente grupuri de interese din arealul european și transcontinetal. Iar dacă la cele de mai înainte adăugăm și faptul că o tot mai mare parte a populație scumpei noastre patrii s-a dumirit  de falsitata și de nocivitatea sloganurilor propagandistice de tipul/teapa #rezist et comp, atunci vom avea o reprezentare și mai clară a abisului rușinos în care se prebuștește, zi de zi, ceas de ceas și pas cu pas, încrederea românilor în cel care, acum patru ani, ne era livrat pe post de salvator providențial al țării.

 Cât privește lipsa flerului politic sau, poate mai rău, incapacitatea (încă) chiriașului din Dealul Cotrocenilor de a evalua și de a înțelege meandrele Europei Unite și ale lumii de azi, cred că o zdrobitoare lovitură îi vine după înverșunatele sale încercări de a propaga neîncrederea totală în capacitatea guvernului coaliției PSD-ALDE , în mod deosebit a premierului Viotica Dăncilă, de a exercita președinția Consiliului UE sunt contrazise, în termeni din ce în ce mai clari, de declarațiiile înaltelor oficialități ale construcției europene. Ceea ce,evident, nu face decât să pună într-un foarte mare credibilitatea lui Klaus Iohannis în fața mai marilor instituțiilor comunitare. Care și câtă va fi fost ea, odată ca niciodată...

  În plus, având în vedere atât de multele și de gravele semnale în ceea ce privește scorul alegerilor din mai 2019 pentru desemnarea viitorului Parlament European, care, la rândul său, va numi noua Comisie Europeană, dați-mi voie să am profunde îndoieli că actualul președinte al României se va număra printre interlocutorii predilecți și de durată ai câștigătorilor competiției.

 La o adică, toate aceste acumulări negative - ca și multe altele la care nu am să mă opresc deocamdată- ar putea să nu mai prezinte un prea mare interes, fiindcă, oricum, anul viitor, cam pe vremea asta, vom cunoaște numele președintelui ales al României. Nu uit, bineînțeles, că primul pe lista celor care s-au înscris în cursă pentru ocuparea funcției de Președinte al României este chiar Klaus Iohannis. Așa după cum știu și că există oameni foarte atenți la nenorocitele detalii în care se spune că se ascunde Aghiuță și care îi repreșează că  furat startul.

 Iertat să fiu, eu unul aș înclina să spun că, mai degrabă, Klaus Iohannis și-a furat singur căciula! Asta de vreme ce fiecare nouă boroboață din cascada nefăcutelor actualului președinte Klaus Iohannis mai pune încă o piatră de moară  în cârca aspirantului la funcția supremă în statul de drept. Persoană care, mai mult sau mai puțin întâmplător, se numește ... Klaus Iohannis!Dar,pentru că în propoziție nu este vorba despre o simplă coincidență de nume, ci despre una și aceeași persoană, este de la sine înțeles că indiferent cu ce promisiuni ispititoare și cu ce vorbe mieroase va veni să ne încânte candiatul Klaus Iohannis, orice om de bună credință și cu capul pe umeri îi va arăta, în oglinda faptelor, catastrofalul bilanț al primului (mai bine, al singurului) său mandat prezidențial. După care- ''români și neromâni, dar pământeni'', vorba poetului-, vom vota în consecință.

Mă veți întreba, poate, de ce nu am luat în calcul și foarte recenta declarație a domnului Klaus Iohannis care își dă, încă de acum, prima șansă la alegerile prezidențiale de anul viitor.Răspuns fără ezitare: dintr-un elementar resprect pentru realitate și pentru ceea ce cred și își doresc din ce în ce mai mulți dintre noi.Punct!    

×