x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prezumtie de procuror

Prezumtie de procuror

de Marius Tucă    |    15 Feb 2006   •   00:00

Sigur Partidul Social Democrat poate sa ofere multe cadre de nadejde care sa fie anchetate de DNA! Dar ce-o sa se intample atunci cand se va intoarce roata?

Incet-incet, dar destul de ferm, dupa disparitia prezumtiei de nevinovatie de pe aici, de pe la noi, si-a facut loc prezumtia de vinovatie. Purtatorul ei de cuvant e un domn readus de la Cluj, Daniel Morar! Domnul acesta se poarta - gesturi, declaratii, incruntari, atitudini - ca si cand toti cei cercetati de institutia condusa de domnia sa sunt dinainte vinovati. Ce nu stie domnu’ Morar, dar stim noi, este ca inca de cand a fost numit pe postul de sef al fostului PNA, actualul DNA, se stia ca se va ocupa de Adrian Nastase, de "demantelarea" acestuia, ca sa citez exact cuvantul celor care stiu despre ce vorbesc. Asadar, domnia sa a fost readus de la Cluj ca sa se ocupe special de Adrian Nastase si infundarea acestuia. Zis si facut!
Ceea ce nu inteleg eu este de ce domnia sa este vesnic incruntat, doar dosarul lui Nastase e pe drumul cel bun si, mai ales, de ce face pe justitiarul cand toti cei care iau zi de zi calea DNA-ului sunt din PSD? O juca teatru? Ne-o lua de prosti? S-o simti bine in postura asta de Corado Cattani dintre Dambovita si Colentina? Sigur Partidul Social Democrat poate sa ofere multe cadre de nadejde care sa fie anchetate de DNA! Dar ce-o sa se intample atunci cand se va intoarce roata? O sa asistam la razbunari cu Biblia si catusele pe masa? Ce-o sa se intample daca in locul domnului Morar o sa fie numit un procuror care o sa-i considere dinainte vinovati pe liberalii si democratii chemati la DNA? Putem sa fim, bag de seama, prima tara din Uniunea Europeana care sa fie condusa din parnaie. Mutam Jilava la Casa Poporului, Poarta Alba la Palatul Victoria, iar la Cotroceni facem o manastire de maici, taici si cercetati trecuti la calugarit. Asadar, gasesc nefiind deloc de bun augur instaurarea prezumtiei de vinovatie in spatiul mioritic pentru viitorul nostru de tara europeana. Iar in ceea ce-l priveste pe domnul Morar, tare mi-e teama ca, dupa ce isi va fi facut treaba, va fi sacrificat si trimis inapoi la Cluj, de unde a fost adus. Fara multumiri, fara vorba aia, fara nimic. Ca asa e viata uneori: vinovata ca o prezumtie de procuror!

P.S.: Atentie mare la numarat giurgiuvelele si termopanele ca asta e doar inceputul. Urmeaza Casa Poporului cu ferestrele pe partea dreapta!

×
Subiecte în articol: editorial