x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Priceperea de a gândi despre corpul tău

Priceperea de a gândi despre corpul tău

de Maria Timuc    |    08 Iul 2014   •   13:54

”Majoritatea oamenilor își critică trupul și îi găsesc diferite defecte într-o măsură mai mare decât îl apreciază. Dacă îți vei căuta defectele personale și dacă te vei simți nefericit din cauza lor nu vei atrage niciodată frumusețea în viața ta. Dimpotrivă, nu vei atrage decât mai multe defecte și nefericire. La ora actuală, industria frumuseții a atins o cifră uriașă de afaceri, generând profituri incredibile. În realitate noi avem o sursă infinită de frumusețe, din care ne putem hrăni în fiecare secundă, cu o singură condiție: să ne manifestăm iubirea! Cu cât vei fi mai fericit, cu atât mai frumos vei arăta. Cearcănele îți vor dispărea, pielea ți se va netezi și va începe să strălucească, părul ți se va îngroșa și va deveni mai puternic, ochii tăi vor căpăta un luciu specific, iar culoarea lor se va intensifica. Dar mai presus de orice vei constata că oamenii sunt atrași către tine oriunde te-ai duce. Aceasta este poate cea mai bună dovadă că frumusețea se naște din iubire”(Ronda Byrne – Puterea; Ed. Adevăr Divin).

Ei, da! Majoritatea oamenilor își critică trupul. Ei se privesc în oglindă și-și spun; ”Sunt urât/ă, sunt gras/ă, arăt aiurea, am picioarele prea groase sau prea subțiri, nu-mi place părul meu, nasul meu, am burta prea mare, sunt obosit, am îmbătrânit, sunt prea mic de statură sau prea înalt” și tot așa. Noi înșine îl disprețuim, îl neglijăm, îi spunem cele mai groaznice cuvinte, atribuindu-i prin ele ...starea minții noastre. Nici nu știm că, în vreme ce ne blamăm trupul, îl creăm după natura propriilor gânduri și nu știm că ajungem până acolo unde vom privi în oglindă, nu atât trupul nostru, cât felul în care ni-l reprezentăm în conștiință. Noi nu vom putea vedea vedea o ființă mai frumoasă în oglindă nici dacă lumea întreagă ne-ar spune că suntem frumoși, nici dacă vom îmbrăca cele mai sofisticate și mai strălucitoare haine, nici cheltuind averi pentru diferite proceduri de înfrumusețare fără să pătrundem cu bisturiul adevărului în propria noastră minte. Căci acolo, în minte, în conștiință, se ascunde ochiul lăuntric care vede, nu trupul, ci starea noastră interioară. De aceea frumusețea și forța ei de atracție reală, puternică, acea forță care-i atrage pe oamenii dragi, pe cei ce ne iubesc în apropierea noastră nu este de natură fizică, ci se ascunde în priceperea noastră de a gândi.
Ce înseamnă ”a gândi” în acest caz? Înseamnă să gândești frumos despre corpul tău și să gândești frumos despre tine însuți. Înseamnă să fii frumos în interiorul tău, să lași frumusețea Sinelui tău lăuntric să strălucească, iar pentru asta ai nevoie să te transformi, să fii cel care ai vrea cu adevărat să fii din punct de vedere al trăsăturilor de caracter, al sufletului, al comportamentului chiar. Să înlături modul greșit de a gândi despre tine și despre corpul corpul tău înseamnă că focusezi atenția asupra lucrurilor care-ți plac la tine. Dar și mai interesant este faptul că pe noi ne urâțește și modul în care gândim despre ceilalți oameni. Gândirea urâtă ne face urâți, căci gândurile noastre, când sunt încărcate cu resentimente, cu ranchiună, cu mânie, cu frustrare, cu stres și tensiune, produc efecte imediate în corpul fizic, iar asta ne urâțește grozav. Gândurile noastre se nasc din diferite registre emoționale, din subconștientul personal, pe care l-am poluat ani întregi cu gânduri negative, iar acestea ne întunecă chipurile, ne iau strălucirea privirii, ne îmbătrânesc și dacă suntem tineri, ne obosesc, ne îngrașă și ne fac pe chip și în corp tot ce n-am vrea, tot ce detestăm și vedem apoi real în oglindă. Inerția percepțiilor noastre din trecut despre propriul corp și despre propria frumusețe ne va forța să ne vedem fizic cum ne vedem în conștiință și ne va determina să spunem răspicat că vedem în oglinzi adevăratele noastre fețe. Dar noi putem schimba chipurile noastre din oglindă, sfidând ceea ce ne pare real acum, orice ar fi acel ceva, schimbând modul nostru de a gândi. Citatul de mai sus spune explicit că iubirea ne face frumoși... Adevărat, dar iubirea e ca soarele acoperit de nori. Norii negri ai mințiii o acoperă, deși ea este acolo, gata să strălucească. Până ce va străluci iubirea, să luăm norii din mințile noastre, privind zi de zi în oglindă ceea ce ne place la noi, ceea ce iubim la noi, poate sănătatea noastră sau ochii frumoși. Să privim și să admirăm frumusețea altor persoane (și nu doar frumusețea fizică, ci și frumusețea ființei, caracterul, ce face bun, ce crează, cum se comportă) ne face, de asemenea, mai frumoși. Invidia, respingerea, căutatul nodului în papură și , în general, observația continuu negativă(căutarea defectelor) ne omoară frumusețea, dar și puterea de a ne face iubiți. La baza atracției nu stă, așa cum am crede, ceva de ordin fizic; frumusețea interioară a altei persoane ne atrage s-o iubim, cum frumusețea noastră interioară ne va face foarte iubiți...

×