x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prietenul

Prietenul

de Carmen Anghel    |    14 Apr 2012   •   22:16

Familia, prietenii apropiati, admiratori, cei care l-au cunoscut in carne, oase si spirit, unii dintre cei care nu s-au mai putut satura citind cartile sale s-au aflat la 5 aprilie la Muzeul National al Literaturii Romane pentru cei 80 de ani ai lui Fanus Neagu. De ziua sa ar fi petrecut cu prietenii – dar lui toata lumea ii era prieten ­ spun toti cei care il evoca. I-ar fi injurat cu dragoste.
Prietenii au adus flori. Pentru cei 80 de ani. Femei sau barbati, scriitori sau cititori. Le-au daruit fiicei si sotiei. Tristetea, chiar daca a mai biruit sufletele si vocile prietenilor din cand in cand, a fost repede alungata.
Pentru cei 80 de ani au povestit intamplari frumoase academicianul Eugen Simion, Gabriel Dimisianu, Lucian Chisu, Mihai Ispirescu, Viorel Coman.
Au povestit despre viata lui 'pe care si-a iubit-o', despre cuvantul pe care il mangaia si-l cioplea pana cand, creatie perfecta, se infigea in sufletul cititorului avid de gust de stele.
Si intre toate aceste povesti, in Rotonda 13 a Muzeului Literaturii, din cele 33 de fotografii cu el si cu prietenii sai, a fost tot timpul prezent Fanus Neagu. Fiecare fotografie a fost innobilata de un comentariu scris pe ea chiar de 'prietenul tuturor'.

×
Subiecte în articol: editorial