x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prigoana poliţienească împotriva condamnatului politic Năstase Adrian

Prigoana poliţienească împotriva condamnatului politic Năstase Adrian

de Dan Constantin    |    24 Iun 2012   •   15:24

Dupa condamnarea lui Adrian Nastase a inceput prigoana impotriva "numitului Nastase Adrian". A inceput partea a doua a dramei in care a fost obligat sa joace liderul politic cel mai temut de Traian Basescu. Procesul politic odata consumat, el trebuia finalizat cu incatusarea lui Nastase, caruia i se inscenase o plimbare umilitoare prin fata camerelor de luat vederi. Marele moment era bine pus la punct. Ziaristii erau convocati in Zambaccian, camerele erau in priza, politia venea cu firmanul.

Tribunalul Bucuresti, sectia I Penala, Dosar nr.514/1/2009 al ICCJ emisese mandatul de executare a pedepsei inchisorii. Ordona "arestarea sus-numitului" si depunerea in penitenciar. Facsimilul acestui act la fel de odios, care face parte din mascarada judiciara "Trofeul Calitatii" va ramane in istoria neagra a justitiei romanesti.

Birocratia este mai presus de oameni, ea tine sistemul in picioare. "Comandantul locului de detinere va trimite acestei instante procesul verbal prin care s-a consemnat inceperea executarii pedepsei" ­ cere presedintele Tribunalului si grefierul indescifrabili.

Dar Nastase a oprit cursul acestei rusini privite pe dupa perdea de Marele artizan. "A pus mana pe pistol si a tras." Sinuciderea a fost impiedicata de agilitatea politistului care trebuia sa-l incatuseze – Demon si Inger, trimis de soarta sa-l tina in viata pe Adrian Nastase, cel mai bun prim-ministru pe care l-a dat Romania in democratia care ii vine ca un bumerang sa ii ia libertatea.

Situatie imposibila pentru birocratie. Nastase, ranit, operat, trebuie mort-viu sa fie arestat. Asta e marea problema a Politiei: cum sa-l retina pe Nastase care nu poate fugi. El a fugit de viata si i s-a pus piedica.
Se fac tatonari. Pe 22, Politia trimite o adresa Spitalului de Urgenta Floreasca: sa transmita urgent starea "numitului".
Nu mai e domnul Adrian Nastase, este "numitul".

Toate camerele vor fi pe ranit, pe numitul dus in Penitenciar la ordinul nenumitului de la Cotroceni.
Ce mascarada vor mai inventa paznicii, gardienii, macoveii care vor de fapt un Nastase distrus, degradat si in lanturi?

Va fi oare posibil sa incatusezi un spirit care a dominat, un politician care a performat si un mare avocat invins de minciuna, ura si jigodism? Niciodata!

×
Subiecte în articol: editorial