x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Provocarea reprezintă pentru Ilie mai mult decât precauţia

Provocarea reprezintă pentru Ilie mai mult decât precauţia

de Dan Dumitrescu    |    12 Aug 2010   •   00:00

Sarabanda continuă. Steaua, acea Stea de purtare a lui Gigi Becali, continuă să-şi terfelească prezentul într-o mediocritate perfectă. şi pentru ca lucrarea răului să fie adâncă, Steaua lui Gigi sapă nefast şi în trecut. Batjocorirea întemeietorilor de glorie stelistă de altădată, compromiterea numelor grele de pe firmamentul Stelei întru preamărirea unui grandoman stupid rămân în club singurele performanţe de luat în seamă. Fiindcă despre altceva, despre performanţe sportive nici nu poate fi vorba.

Victor Piţurcă este ultimul plecat de la Steaua. Acel altfel de antrenor în care suporterii Stelei investiseră speranţă, omul recunoscut pentru faptul că în teaca sa nu încap două săbii în acelaşi timp, a ratat în ultima tentativă de restabilire a normalităţii la Steaua. Gigi Becali, bun gospodar al izmenelor din piaţa publică, a făcut mare muşuroi din nişte minciuni sfruntate pentru a crea impresia că Piţurcă este vinovatul, că Piţurcă a dat cu bâta în baltă şi astfel patronul rămâne acelaşi neprihănit fără de vină. Poate că, în final, fraierii s-ar fi lăsat convinşi de balivernele lui Becali. Ba unii au chiar au pus botul din prima. Numai că Victor Piţurcă s-a decis să organizeze o conferinţă de presă pentru echilibrarea informaţiilor apărute în piaţă. În cadrul respectivei conferinţe de presă Victor Piţurcă a vorbit fără a cenzura aşa-zisele secrete ale colaborării cu Gigi, a vorbit deschis, sincer şi fără ocolişuri, nechinuit de convenienţe tembele. A fost atât de convingător încât chiar şi Gigi Becali a recunoscut că Piţurcă a spus adevărul, deşi această remarcă echivala clar cu recunoaşterea faptului că el este cel care a minţit. şi spun asta deoarece Victor Piţurcă a contrazis vehement multe dintre acuzaţii formulate public de Gigi Becali la adresa fostului său (ne)angajat.

Restabilirea adevărului apără şi loveşte în acelaşi timp. Victor Piţurcă rămâne omul care nu poate fi umilit. şi Gigi Becali rămâne. Rămâne omul care, dacă nu minte, exagerează. Rămâne patronul sub comanda căruia meseriaşii nu vor putea da randament bun niciodată şi, ceea ce îngrijorează cel mai tare, rămâne la Steaua. Iar întrebarea care-l apăsa după consumarea episodului Piţurcă era aceea referitoare la succesorii olteanului pe banca tehnică. Gigi Becali a purtat masca relaxării deşi în intimitate era cam ud. I-au sărit în ajutor băieţii care fac trotuarul pe la Palat. Cei despre care Gigi spunea îi provoacă milă şi de aceea îi mai cheamă la câte un interviu din când în când. Ei au lansat pe piaţă gogoriţa conform căreia Gică Hagi, Anghel Iordănescu şi Ilie Dumitrescu vor forma noua tripletă de aur a Stelei.

O idioţenie! Întrebat fiind de nişte prieteni care-şi câştigă pâinea tot din fotbal, la alte cluburi bucureştene, dacă este plauzibilă o asemenea variantă, am negat categoric. Am spus că, dintre cei trei, doar Ilie poate accepta riscul lucrului cu Gigi Becali. Fiindcă e mai tânăr, fiindcă provocarea pentru el reprezintă mai mult decât precauţia. Îi doresc succes lui Ilie. Fiindcă aşa se cade. Dar, la vârsta mea, nu mai pot să cred că porcul zboară.

×
Subiecte în articol: editorial