x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Brașoavele de Brașov încing spiritele în PNL

Punctul pe Ei. Brașoavele de Brașov încing spiritele în PNL

de Dan Dumitrescu    |    25 Oct 2016   •   15:54
Punctul pe Ei. Brașoavele de Brașov încing spiritele în PNL

 Liberalii s-au listat la bursa ciolanului parlamentar. Madama PNL, mai veselă decât poate să-și dea seama, anunța că selecția candidaților a fost una extrem de riguroasă. Ne asigura domnia sa că niciun candidat n-a trecut fără merit probele de tinerețe, de solidă pregătire profesională, de experiență și proba bunului potențial de reprezentare. Numai că discursul proaspăt și plăcut uscat al doamnei Gorghiu poate concura cu succes doar într-o olimpiadă a demagogiei. Realitatea de fapt dă de pământ cu răsfățul lozincard.

Minciuna crește în PNL chiar și mai viguros decât buruiana de fundul curții. Fuzionații liberalo-democrați se tot legitimau ca locatari ai singurului partid capabil să se reformeze. Iohannis, individ pe care nu-l doare gura să citească, gira și el gogorița reformei din PNL. Cu toții promiteau că principiile de integritate vor tria în partid mai abitir decât cătușele de la DNA. La locale, formal, principiile de integritate au generat ceva divorțuri. Numai că divorțații de-atunci colaborează extrem de familiar și-acum. Dovada unor astfel de colaborări vine chiar din interiorul partidului. Vorbim despre discuțiile care au încins atmosfera la ultima întrunire a Biroului Politic Național al PNL.

Folosesc un singur exemplu. Brașoavele cele mai brașoave s-au copt la... Brașov. Ultimele alegeri locale l-au prins pe George Scripcaru într-o cercetare a DNA. PNL, principial foc, a acționat în consecință și nu i-a mai susținut candidatura la primăria Brașovului. Dar nu i-a desființat și relațiile locale. Omul a candidat ca independent și a obținut un nou mandat. Acum, la parlamentare, relațiile locale(!) și primarul Scripcaru au manevrat din nou cu succes. Iar trofeul acestor manevre se numește Mara Mareș, ocupantă a primului loc pe lista deputaților de Brașov. Fata a acceptat oferta. Dar e nevinovată. Am auzit-o răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor și pot spune că e nevinovată rău de tot. Vinovați sunt cei care o descriu așa cum ea nu este.

Mara Mareș nu este singura rătăcită pe listele PNL. De-ar fi s-o considerăm abilă pe Alina Gorghiu am zice că adună în preajmă-i exemplare în comparație cu care poate ieși în avantaj. Dar nu pot fi îngăduitor și, în consecință, nu pot evita adevărul. PNL-ul este în derivă și funcționează tot mai mult cu piese de împrumut. Iar acest împrumut nu va fi decontat doar de liberali. Vom plăti cu toții.

P.S. Nici PSD-ul nu-i mai breaz. Dar acesta este un alt subiect și presupune o altă abordare. Pe curând.

×