x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Corina Șuteu a concurat cu eșecul lui Daum

Punctul pe Ei. Corina Șuteu a concurat cu eșecul lui Daum

de Dan Dumitrescu    |    05 Sep 2016   •   15:11
Punctul pe Ei. Corina Șuteu a concurat cu eșecul lui Daum

Ne-am fotbalagit din nou. Debutul naționalei în preliminariile CM nu a făcut nimic altceva decât să readucă în memorie prestațiile cotonoage prin care ne-am remarcat la turneu final al CE. Schimbarea de mobilier tehnic la care s-au dedat tehnocrații zburleni – aducerea importatului Christoph Daum în locul generalului pensionar – n-a ameliorat de niciun fel starea de sănătate a pacientului. Și mă miră acest fapt că. Pentru că, la instalarea neamțului, predictibilul Burleanuspumega rău de tot. Spunea el că, după aducerea lui Iordănescu, a făcut o altă alegere superlativă(!) deoarece Daum ar fi un expert al revirimentelor rapide.


Instalarea lui Christoph Daum la cârma naționalei a prilejuit cel mai disputat meci din fotbalul nostru actual. Opiniile pro și contra au scrâșnit din toate încheieturile. Nu aveam atunci argumentele unei opinii în domeniu. E drept însă că afișările mediatice ale respectivului mi-au creat deseori impresia că Andreea Pora s-a apucat de antrenorat. Dar, atât. Am așteptat să vorbească ele, faptele. Și iată că discursul faptelor a debutat. Și-mi permit acum câteva observații. Prima ar fi aceea că ”expertul revirimentelor rapide” a fost înghițit de minciună.

Cred, de asemenea, că Daum și-a încălțat selecționații cu sarcini de joc total aiurea. Și ajung astfel la concluzia că Daum nu antrenează în fotbalul românesc. Dimpotrivă, fotbalul românesc îl antrenează de minune pe neamț. Concluziile meciului cu Muntenegru nu încurajează de niciun fel perspectiva. Mediocritatea prestației oferite de naționala noastră ne-a ținut departe de succes. Și departe de orice satisfacție vom rămâne câtă vreme destinele fotbalului au încăput pe mâna unor trebălăi netrebnici.

P.S. Icerista Corina Șuteu a concurat cu eșecul lui Daum. Ministrul cult promitea, cu aleasă inconștiență, aducerea ”cumințeniei” pe stadionul din Cluj. Tehnocrata lui Cioloș s-a răzgândit însă din gând și, fără să vrea, a făcut bine. Arta n-avea ce căuta acolo unde noi aveam deja destui bolovani.

 

×