x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Generozitatea pilduitoare a Simonei Halep ne împovărează

Punctul pe Ei. Generozitatea pilduitoare a Simonei Halep ne împovărează

de Dan Dumitrescu    |    27 Oct 2014   •   12:24

Simona Halep ne-a îndatorat definitiv. Făceam această  remarcă imediat după finala turneului de Roland Garros. Acum, după prestațiile Simonei la Turneul Campioanelor din Singapore, nu mai adaug nimic. Rămâne cum am vorbit. Prea multa palavră, alterată de un subiectivism natural, ar polua aiurea înălțimile pe care le cutreieră această sportivă admirabilă. Preiau totuși observația unui neutru, Steve Tignor (Tennis Magazine): M-am bucurat s-o văd pe Halep jucând cu onoare. Da. Simona Halep, deja calificată în finală, nu a acceptat să facă figurație în meciul cu Ana Ivanovici, nu a acceptat nici un moment să-și conserve energiile pentru ultimul act al competiției. A jucat cu onoare, a câștigat un set în fața Anei și astfel a adus-o în finală pe Serena Williams. O finală pe care americanca avea să o și câștige.
   
Generozitatea pilduitoare a Simonei Halep reprezintă, dincolo de tenis, povestea frumoasă a turneului din Singapore. O poveste care stârnește orgoliul românilor, dar și o poveste care ne împovărează. Pentru că atunci când raportăm sportivitatea exemplară a Simonei la obișnuințele din bătătura natală ieșim pe un minus de toată jena. Pentru că duminica finalei din Turneul Campioanelor a continuat pentru noi, inevitabil, și cu ceva meciuri din fotbalageala ligistă. Meciuri care ne-au întors la amarul obișnuit consum. În acest sens partida de la Tg. Mureș pare să fi detașat prin belșug de mizerie asigurat de arbitrajul lui Istvan Kovacs.
   
Vizionarea meciului, imaginile convingătoare și comentariile martorilor nemijlociți conduc la o singură concluzie. Istvan Kovacs, prin deciziile sale, a făcut ca rezultatul meciului ASA – Steaua să devină un rezultat absolut mincinos. Ion Crăciunescu îmi spunea că nu știe dacă a mai văzut cândva o asemenea aglomerare a gafelor cu sens unic. Că ar vrea să nu creadă într-o rea intenție asumată de arbitru, dar că altfel nu-și poate explica ceea ce s-a întâmplat la Tg. Mureș. Și dacă fostul mare arbitru gândește astfel mă întreb dacă nu ne putem duce și noi cu gândul la faptul că Istvan Kovacs nu a gafat pur și simplu, că el și-a asumat deliberat și interesat mizeria. De aceea aștept cu mare interes reacția comisiei conduse de importatul Kyros Vassaras. Fiindcă orice îngăduință poate conduce la concluzia că fotbalul nostru nu mai poate fi considerat un sport așa cum este sportul legitimat de conduita exemplară a Simonei Halep.

×