x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. MRU pune semn de egalitate între Băsescu și Iohannis

Punctul pe Ei. MRU pune semn de egalitate între Băsescu și Iohannis

de Dan Dumitrescu    |    28 Iun 2015   •   12:10

Klaus Iohannis e meditant rău de tot. Performează ca nimeni altul pe spinarea repetenților și mai repetenți decât domnia sa. La Sibiu, meditând ca profesor de primărie, a devenit imobiliar de frunte. Dar bunăstarea provincială nu i-a îndestulat aspirațiile.

Domnul Iohannis a trecut la catedra politicii naționale de unde, printr-o altă rețetă a meditării lucrative, și-a recrutat cursanții numai buni pentru a-l purta către fotoliul cotrocenist. Reușita electorală nu l-a parcat însă pe noul președinte în afara altor dorințe arzătoare.

Omul își dorește acum un guvern al său, își dorește servicii și instituții conduse de subalterni obedienți, își dorește puterea totală, putere fără de care dictatul nu poate fi dictat.

Ultimul asalt prezidențial vizează instalarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE. Această nominalizare pare cel puțin neinspirată. Reciclarea unui individ întrebuințat asiduu, întrebuințat până la compromitere și de Traian Băsescu stârnește controverse absolut justificate. Mihai Răzvan Ungureanu s-a remarcat în politică printr-un activism nevrotic, printr-un activism bine antrenat încă din perioada tinereții sale comuniste.

Discursurile salivare prin care acest individ îl înălța pe Băsescu în idolatrii demente nu pot fi uitate ușor. Nu pot fi uitate ușor deoarece ele au fost folosite cu repetiție și fără urmă de jenă atunci când Mihai Răzvan Ungureanu a ales să-și resusciteze parvenirea la remorca lui Iohannis. Fiindcă, nu-i așa?, ce nu face omul pentru niște prețioase unguente politice, pentru niște kile de vită scumpă sau pentru ceva spirtoase decontate la preț bun din fondurile de protocol.

Nu cred că Iohannis este atât de lemnos încât să nu-și dea seama că alegerea sa reprezintă o mare gafă. Pot crede că a apelat la o victimă a compromiterii doar pentru a întărâta și a dezbina opoziția. Ceea ce a și reușit. Dar această reușită este plătită destul de scump.

Fiindcă propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE nu face decât să pună un semn de egalitate între Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

×